Гъвкавите работни площи ще стават по-популярни

Има търсене на гъвкави офис пространства, които могат да осигурят уединена работна среда на клиентите си.

162 хил. кв. м отвориха врати за шест месеца в Европа

Офисите, които предлагат гъвкави условия по отношение на наемите, както и различни възможности за разпределение на пространството, ще стават все по-популярни. В Европа гъвкавите офис пространства имат малък дял, но отбелязаха сериозен растеж, пише в доклад на консултантска компания.

162 хил. кв. м нови гъвкави работни пространства са отворили врати за шест месеца в Европа. Това е ръст с 1,6%, с което делът на гъвкавите площи в модерните офис площи е достигнал близо 2%. Пазари като Хамбург, Виена, Москва и Санкт Петербург имат силни нива на усвояване на гъвкави работни пространства, като те имат до 30% дял от общо усвоените офис площи.

През последните пет години предлагането на гъвкави работни пространства в региона се е ускорило трикратно. Над 1300 оператори предлагат гъвкави работни пространства на над 3300 локации.

“През този период забелязахме две ключови тенденции. Първо, операторите, които са в състояние да осигурят уединена работна среда на клиентите си, се представят добре, докато компаниите, предоставящи чисти пространства за съвместна работа, изпитват затруднения да гарантират безопасна от COVID-19 работна среда на наемателите”, казва Ищван Тот, зам.-директор за Близкия изток, Европа и Африка (ЕМЕА) в консултантската компания.

“На второ място наблюдаваме промяна на търсенето на гъвкави площи от градските центрове към вътрешни и външни за града локации, което показва начални етапи на децентрализация, тъй като градовете са гъстонаселени и придвижването с градския транспорт отнема доста време”, допълва той.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти