Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Чехия строи АЕЦ дори напук на ЕС Премиерът Бабиш не вижда друго решение

Стефан Данаилов е поставен в изкуствена кома

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Дават право да се засаждат нови лозя

Размерът на площите ще нараства с 1% годишно

На етикета може да пише калориите

Лозята за производство на винено грозде всяка година ще може да нарастват. Площта с лозови насаждения обаче ще се увеличава с не повече от 1% от общата площ на засадените лозя в страната към 31 юли на предходната година. Това гласи изцяло нов закон за виното и спиртните напитки, който е пуснат за обществено обсъждане. Възможността за разширяване на лозовите насаждения се дава с новите директиви на ЕС. От 2012 г. насам засаждането на нови лозя с винено грозде с търговски цели беше забранено по изискване на ЕС. Като право на засаждане имаше само, ако бъдат изкоренени стари лозя, или с експериментална цел.

Всяка година в срок до 1 май директорът на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) ще определя срок за подаване на заявления за издаване на разрешения за нови лозови насаждения, който не може да бъде по-кратък от 30 дни, пише в новия проектозакон. Разрешенията за нови насаждения ще се издават не по-късно от 1 август и ще бъдат със срок на валидност от три години.

Върху етикетите на спиртните напитки по желание ще може да се поставя информация за калориите, дали напитката има медали и отличия, къде е отлежавала и колко пъти е била дестилирана, пише в проектозакона.

За водка, произведена от суровини от земеделски произход, различни от зърнени култури и/или картофи върху етикета задължително ще бъдат посочвани суровините, от които е произведена.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.