Давид Давидов, вицепрезидент и член на УС на БФ Волейбол: Очаквам още повече партньори през 2021 година

Давид Давидов е вицепрезидент, член на Управителния съвет и председател на комисията по маркетинг към Българската федерация по волейбол. Бизнесменът говори пред официалния сайт за изминалата 2020-а и какво очаква от новата 2021 година.

- Българската федерация по волейбол публикува отчета за свършената работа. Какво е вашето мнение за него?
- Коректно очертава свършеното през 2020 година. Друга тема е дали сме направили всичко, което очаквахме. Отчетът е важен от една страна, но много по-голяма тежест имат нашите амбиции. За съжаление стартът на сегашното управление на федерацията беше много труден най-вече заради пандемията от коронавирус. Дано 2021 година да е много по-ползотворна.
- Кое е най-доброто постижение на федерацията?
Стартирахме много неща. Започнаха да функционират работещи комисии. Бяха изготвени административни правилници. Федерацията успя да излъчи треньорски екипи за подрастващите, мъжете и жените. Най-важното постижение обаче е събирането на екип от хора, които са истински ангажирани с с волейбола. Те ще допринесат в краткосрочен и по-дългосрочен план за развитието на федерацията и спорта ни.
- Какво не успяхте да свършите?
- Ще кажа за моята област. Имах желание да привлечем много повече партньори. Имаше започнати разговори, някои стигнаха до финала. Но ситуацията с вируса промени много света. През 2021 година очаквам много повече партньори във федерацията. Знам, че има достатъчно хора, които искат да бъдат рамо до рамо с нас.
- Какви цели си поставяте през 2021 година?
- Да засилим работата в отделните комисии на федерацията. Надявам се на повече практически резултати в треньорската и съдийската комисия. Там има хора, които могат да вдигнат нивото. Трябва да имаме и конкретни очаквания от националните формации и треньори. Резултатите са тези, които измерват кой какво е свършил. Целта ни е и да публикуваме финансови отчети на определени периоди от време. И да не забравяме - България очаква две сериозни домакинства през 2021 година.
- Как върви работата ви с Любо Ганев като президент на федерацията?
- С Любо се познаваме от много по-рано. Видимо е, че работата му във федерацията дава резултати. Продължаваме да се сработваме. Ганев е човек, който има желание да бъде успешен и коректен президент. Подбира много добре хората си. Радвам се, че именно той оглави федерацията.
- През 2021 година България ще е един от домакините на две големи първенства – европейското за жени и световното за младежи. Какво предизвикателство е това за федерацията?
- Няма да е за първи път на България, но ще е за първи на нас като ръководство. Мотивацията ни да направим запомнящи се турнири е огромна. Благодарение на тях спортът може да има много положителен ефект върху обществото и все повече подрастващи да имат желание да се занимават с волейбол.
- Миналата година открихте новия спортен център на "Левски". Какво означава той за вас?
- Едно изключително удовлетворение. Не можете да си представяте какво удоволствие е да гледаш едновременно три заети от юноши и девойки игрища. Това ни мотивира да направим комплекса и той вече е факт. Надявам се, че от тези игрища ще израсне серия от силни български волейболисти.

Коментари

Задължително поле