Данаил Кирилов: Съсловните организации трябва да се финансират от лични средства и членски внос на участниците

Финансирането на съсловните организации трябва да е от личните средства и членския внос на участниците. Това финансиране е предостатъчно те да постигнат целите си, заяви Данаил Кирилов от ГЕРБ, председател на Комисията по правни въпроси в парламента, по БНТ. В полза на самите организации е да осветляват финансирането си, посочи той.

„Бихме желали да сме сигурни, че има равенство във финансирането на тези организации и че няма една от тях фаворит. Защото едно е да се финансира с 10 лв. членски внос, друго е 10 милиона финансиране“, заяви Данаил Кирилов.

„За да сме сигурни, че има абсолютна независимост, всички донори и техните интереси и програми, би трябвало да се осветлят, защото както казват колегите от Патриотичния фронт – напълно спокойно подсъдим в България може от сметка в чужбина да финансира съдийска организация, в която членуват съдии, които гледат делото по конкретното обвинение. Как да се преодолее това притеснение? Това е в интерес на съсловните организации“, каза Кирилов.

Според него дейността по даване на становища, по изготвяне на становища, не изисква такъв огромен финансов ресурс, който да налага специални донорски проекти и програми.

Кирилов заяви, че няма яснота за участието на съсловни организации в проекти на ЕС и с кои субекти заедно участват. Той заяви, че ще внесе допълнение към законопроекта, за да могат всички съсловни организации да участват в такива проекти.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.