Дани Алвеш вдигна 38-а купа

Дани Алвеш се превърна в най-модерния колекционер на купи и медали. Още в първия си официален мач за „Пари Сен Жермен“ бразилецът триумфира с гръм. Алвеш вкара фамозен гол от пряк свободен удар, а тимът му срази шампиона „Монако“ с 2:1 за суперкупата на Франция.

В цялата си кариера Алвеш вече има 38 трофея. Първите три са в родината му с родния „Байа“. Като играч на „Севиля“ спечели още пет. Най-много купи Дани Алвеш спечели с „Барселона“ - 23. Между тях са и два требъла – през 2009 и 2015 г. През миналия сезон универсалният защитник направи шампионски дубъл с „Ювентус“. Естествено Алвеш е успешен и с националния отбор на Бразилия, въпреки че няма най-важния трофей – световната титла. Два пъти бранителят спечели Купата на кондеферациите, веднъж Копа Америка и веднъж световното юношеско първенство.

Докато Алвеш се затрупа със слава още в първия си мач за ПСЖ, детето-чудо Килиън Мбапе не блесна в мача за суперкупата. 18-годишният нападател игра в тандем с Радамел Фалкао, но гола вкара Джибрил Сидибе. Говори се, че Мбапе е съвсем близо до трансфер в „Реал“ или „Манчестър Сити“ за 180 милиона евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят