Дани Каназирева встъпи в длъжност като областен управител на Пловдив

Новият областен управител на Пловдив Дани Каназирева встъпи в длъжност. Първите заявки на Каназирева са да работи за запазване на Бетонния мост на Пловдив и намаляването на данъка за МПС в общината.

Според новия областен управител Бетонният мост е важно съоръжение за града и предстоят срещи с НКЖИ във връзка с този проект. По отношение на данъка за МПС в Пловдив Каназирева посочи, че той трябва да се намали до Софийските нива.

Дани Каназирева каза още, че предстои да се запознава с важните проекти за областта и тяхната степен на готовност и ще работи за осъществяването им. Предстоят ѝ срещи с институциите. Още следващата седмица тя ще направи и среща с кметовете на общини, като ще бъдат обсъдени важните проекти, както и готовността на общините за зимата. Каназирева ще работи за промяна на начина на управление и излизане извън тяснопартийните интереси, като ще заложи на подготвени и можещи хора. „Ще бъдем коректив на Общинските съвети и в Пловдив, и в региона“, каза още Каназирева.

Тя прие ключа за Областната управа и печата от зам. областния управител Евелина Апостолова. Преди това бе отслужен молебен за здраве и успехи от епископ Арсений. На официалната церемония присъства и новият кмет на Пловдив и бивш вече областен управител Здравко Димитров, който я увери, че ще я подкрепя и още веднъж заяви, че на Пловдив предстоят важни години и всички заедно могат повече. „Оставям областта в сигурни ръце“, каза още Димитров.

Коментари

Задължително поле