Диана Ковачева: ЧСИ събират пари от хора, останали без работа заради COVID-19

17-годишното момче с COVID 19 е от Карнобат

Варна губи над 900 млн. лв. при провал на летния сезон 25 000 работни места са в риск заради кризата с COVID-19

Пациентът с коронавирус от Казанлък е изписан

Мъж под карантина се разхожда из Кубрат, друг си пазарува по магазините

В Котел удължиха срока за плащане на данъците с отстъпка

Сезираха полицията за грубо отношение към доброволец

Иван Гешев: Доказателствата на СГП за пробива в системата за случайно разпределение на делата ще бъдат публични

Муфлонче се роди в санданския зоокът

Свлачище затвори временно пътя между Асеновата крепост и село Лясково

Община Благоевград дари защитни костюми и шлемове на МБАЛ-Благоевград

9 служители на реда са дали положителни проби за коронавирус

Болницата в Белоградчик блокирана

Гърция пусна телефон за психосоциална подкрепа

Бургазлии ръкопляскат на медиците и на българите от балконите си Тони Димитрова занесе на пенсионер рисунки от внучетата му

Данъчни и Икономическа полиция проверяват таксиметровите фирми в Пловдив

таксита

Данъчни и икономическа полиция проверяват таксиметровите компании в Пловдив за укриване на обороти, неплащане на данъци и упражняване на дейност с фалшиви разрешителни.

Арестуван е собственик на таксиметрова фирма. В полицията е задържана и счетоводителка. Очакват се още арести, съобщи Нова ТВ.

Акцията е по сигнал за кухи фирми, извършващи таксиметрови превози, които по документи се водят на името на безимотни или социално слаби хора.

„Едно такси генерира оборот между 2 000 – 3 000 лева на месец. За да не надхвърлят 50 000 лева и да не плащат ДДС, регистрират шофьорите на 4-часов трудов договор, или въобще са без договор. При 3 регистрирани коли на 9-тия месец по лицензия те трябва да платят ДДС, но не го плащат. Говорим за укриване на данъци в особено големи размери”, заяви Ивайло Желев, един от хората, стоящи зад сигнала.

Той е собственик на таксиметрова компания. Според него, за да не отчитат реалните обороти, в колите на част от фирмите се използват т.нар. касови апарати близнаци, които към данъчните подават по-малко суми.

Сключени са договори с над 100 таксиметрови шофьори. Сега се оказва, че те са работили нелегално. Полицията привика половината от тях.

До момента е арестуван собственик на една от таксиметровите компании в града. Фирмата, която е водила счетоводството му се намира в сградата на Регионалната автомобилна инспекция. Оттам криминалистите иззеха документи, а счетоводителката беше отведена в Икономическа полиция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.