Дариха след концерт завивки и дрехи на възрастни в дом край Монтана

Дарение от завивки, постелъчно бельо и дрехи получи Домът за възрастни хора с физически увреждания в монтанското село Горна Вереница.

Акцията бе организирана от Бойка Серафимова – координатор на проекта “Активни общности: изграждане на капацитет за промяна” на Платфарма „Агора” и Община Монтана. Идеята за осигуряването на завивки и облекло за обитателите на социалното заведение възникнала в края на миналата година, когато за коледните празници певческата група на Младежкия дом „Пъстренец Джуниър” поздрави с концерт хората в дома.

„Разбрах от директора на социалното заведение Борислав Горанов, че особено през зимния сезон имат нужда от повече постелъчно бельо. Споделих това с Венета Иванова - председателка на сдружение „Будители народни“, както и учители, приятели и познати. За по-малко от месец събрахме над 100 чаршафи, калъфки за възглавници, одеяла и дрехи”, разказа Бойка Серафимова.

Със съдействието на кмета на Монтана Златко Живков, който осигурил транспорт, дарението е доставено в дома. Социалното заведeние е с капацитет 50 места и обитателите му получават 24 часови грижи, медицинско обслужване, рехабилитация и трудова терапия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони