Дариха 750 кг варива за топъл обяд на бедни варненци

750 кг боб, леща и ориз получи социалната кухня на Духовно-просветния център "Св. Архангел Михаил" във Варна, която от 7 г. помага на самотни, бездомни и социалнослаби жители на града. Варивата бяха закупени с набраните над 1200 лв. такси от участници в "Най-масовото правене на пица Маргарита на открито". Събитието бе част от коледното издание на Улицата на готвачите пред Фестивалния и конгресен център на 15 декември миналата година.

Въпреки студа в него се включиха близо 120 желаещи да приготвят сами пица с оригинално италианско брашно, моцарела и с помощта на един от най-добрите пицари у нас - шеф Анатоли Колев, и екипа му. "Благодаря на всички, които повярваха в каузата и застанаха зад нея. За мен беше чест за пореден път да бъда полезен на обществото и по-специално на тези, които се намират в изключително трудно положение.

Това не е първото социално събитие, което правя, и няма да е последното", заяви шеф Колев, който връчи дарението на отец Василий Шаган от "Св. Архангел Михаил".

"В днешния свят е много ценно да бъдеш човек до човека, когато има нужда", благодари отец Шаган. Дарените продукти ще стигнат за приготвянето на топъл съботен обяд за 250 нуждаещи се в продължение на 15 седмици. В добавка социалната кухня получи и касетка с телешко месо от Венци Узунов от "Вино и мезе", който е един от организаторите на Улицата на готвачите. Следващото й варненско издание ще подкрепи нова социално-ангажирана инициатива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България