Да изнасилиш правото

Как съдия Полина от ССБ побърза да отвори вратата за легализирането на еднополовите бракове и у нас

Още когато стана известно решението на Съда на Европейския съюз, според което дори и държава член на Общността да не допуска сключването на еднополовите бракове, то тя не може да отказва пребиваване на еднополови семейства, сключили брак в друга държава, беше ясно, че е въпрос на време то да отвори “вратата в полето” за легализиране на хомосексуалното съжителство и у нас. Едва ли, обаче, някой е очаквал, че това ще се случи по-малко от месец след произнасянето на Съда в Люксембург. Само че то не само се случи, а за него радостно ни информираха от поредното лобистко НПО на радетелите на хомосексуализма – Младежка организация ЛБГТ “Действие”. Решението се оказа на съдия от Административен съд-София град, откъдето обаче не бяха намерили за нужно да съобщят за “историческия”, според радетелите на гей-правата, съдебен акт.

Решението, което не е окончателно, разкрива далеч по-сложни процеси, засилващи деморализацията в обществото, неглижиране на исторически ценности и традиции, а в крайна сметка и отслабване на националния суверенитет. Стратезите на тези ерозиращи процеси със сигурност са изчислили очакваните загуби, доколкото на показ излизат дълго отричани зависимости, простиращи се върху целия властови спектър и особено върху правосъдната система.

Отдавна е ясно, че задача №1 на гей-лобистите е превръщането на целия Европейски съюз в зона, която приема еднополовите бракове за “нормални”. България и Румъния са сред последните държави членки, които не са променили Конституцията и законите в тази посока. Но влиятелните гей-лобита намират начин да “изнасилят правото”, като атакуват властите в двете държави по заобиколен начин – например със съдебна атака срещу правилата за пребиваване на чужденци. За целта: първо - намират се еднополови партньори, като е задължително единият да е гражданин на ЕС, а другият на държава извън Общността; второ – сключва се еднополов брачен съюз в страна от ЕС, която го е приравнила към традиционните семейства; трето – еднополовото “семейство” се мести да живее в държава, отказваща “да мине под дъгата” на хомосексуалистите, в случая Румъния и България. Зад всичките тези процеси стоят финансово осигурени неолиберални фондации и неправителствени организации, които осигуряват безплатна правна помощ, логистика, задкулисно и явно лобиране и не на последно място – осигуряват издръжка под формата на работа на хомосексуалното “семейство”.

Точно по тази схема се стигна и до решението от 5-ти юни, по което Съдът в Люксембург бе сезиран от семейство гейове – румънец и американец, сключили брак извън Румъния, но поискали право на пребиваване на това основание в северната ни съседка.

Само три седмици след решението на Съда в Люксембург, то е приложено в акт на български съдия. “Историческото” решение е на Полина Якимова-Илиева – съдия в Административния съд в София. Според българската съдийка, австралийката Кристина следва да получи право на пребиваване у нас от Дирекция “Миграция” на МВР на основание сключения на 1-ви юни 2016 г. във Франция брак с французойката Мариама. Двете твърдят, че имат съвместно съжителство от 12 години.

Какво е накарало еднополовото семейство да живее в България не е известно, но според доказателствата по делото, през ноември 2017 г. Кристина иска от компетентната служба на МВР право на продължително пребиваване на основание, че е член на семейството на гражданин на ЕС. Логично, от Дирекция “Миграция” на МВР отказват правото на продължително пребиваване на Кристина, като се позовават на Конституцията и на Семейния кодекс, според които в България семейство може да има само между мъж и жена.

Австралийката, разбира се, веднага атакува по съдебен път отказа, като така се стига до заседанието на АССГ от 5-ти юни в 14.00 часа. Парадоксалното е, че два часа по-рано СЕС вече бе обявил решението си по идентичния казус в Румъния, на което съдия Полина Якимова-Илиева ще се позове.

Но тъй като решението на съдия Полина Якимова не е окончателно, настоящият анализ ще се ограничи в коментарите на съдържанието му. За сметка на това, обаче, налице са поредица от факти, чийто безпристрастен прочит обяснява “как съдия Полина от ССБ побърза да отвори вратата за легализирането на еднополовите бракове и у нас”.

На 30 август 2017 г. съдия Якимова декларира, че е член на Съюза на съдиите в България от 2007 г. “През последните 9 години не съм заплащала членски внос и нямам данни членството ми да е прекратено”, пише Якимова. Едва ли ССБ разчита толкова на членския внос на малцината останали членуващи в организацията магистрати, колкото на “грантовото” финансиране от свързани с мизантропа Джордж Сорос фондации и сдружения.

Добре известен факт е пълното сходство в позициите, изразявани от ръководството на ССБ и Българския хелзинкски комитет, който се явява “пионер” в лобирането за разширяване правата на хомосексуалистите у нас. На какво, освен на щедро “грантово” финансиране, разчита и Младежката организация ЛБГТ “Действие”, която стои зад провокирането и пропагандирането на “историческото” съдебно решение на съдия Полина от ССБ. (Прави впечатление, че във всичките ПР-материали по темата, никъде името на съдийката не се споменава.

И още факти. Съдия Полина Якимова-Илиева е съпруга на Борис Илиев – съдия в Гражданската колегия на Върховния касационен съд. Съдия Илиев е член на съдебен състав, начело на който е върховният съдия Борислав Белазелков, бивш председател на Съюза на съдиите в България. Съдия Борис Илиев се оказа личният избор на провалилия се правосъден министър Христо Иванов за председател на комисия, излъчена от Министерството на правосъдието, която преди три години проведе конкурс за нотариуси. Същият ще се запомни с множеството обжалвания и твърдения за допуснати нарушения именно по вина на правосъдното министерство. Вече като партиен лидер Христо Иванов бе в коалиция с кратко просъществувала партия, която открито се обявяваше в подкрепа на гей-браковете, а след разпускането си се вля в поредния ГМО-политически проект на олигархичното задкулисие.

Свързаностите далеч не свършват тук. В защита на съдебното решение, в ефира на бТВ се изяви адвокат Христо Христев, учредител на пловдивската организация на партията на Христо Иванов. Христев, който бе за кратко съветник на служебния премиер Георги Близнашки, е добре познат от участията си в множество хибридни инициативи на върхушката от Съюза на съдиите в България и други грантово зависими НПО-та, лобиращи за легализиране на хомосексуалните бракове у нас. Христо Христев е сред най-приближените до Христо Иванов. Това прави възможно в началото на 2015 г., като министър на правосъдието Иванов, да назначи своя приятел Христев за член на Комисията по избор на генерален адвокат пред Съда на Европейския съюз.

Разбира се, не може да се твърди с категоричност, че изброените факти са надделели при взимането на съдебното решение от съдия Полина, но целия низ от свързаности за пореден път показват съществуването на неформалните мрежи за влияние в съдебната власт и в държавното управление като цяло, прикрити зад “грантово” издържани организации.

И тъй като освен решението на СЕС в полза на очевидно добре организираното и функциониращо хомосексуално лоби, търсещо всевъзможни начини за заобикаляне на законодателните пречки пред превръщането на Стария континент в мека на джендър идеологиите, все още в България е валиден чл. 46, ал. 1 от Конституцията, според който “бракът е доброволен съюз между мъж и жена”, то би било редно Административната прокуратура да предприеме действия по обжалване на решението на съдия Полина от ССБ пред Върховния административен съд. А междувременно Дирекция “Миграция” на МВР може да се позове на чл. 26, ал. 3 от Закона за чужденците, като постанови отново отказ за разрешение за продължително пребиваване на австралийската гражданка, с мотив, че “са налице данни, че бракът е сключен с цел заобикаляне на нормите, регламентиращи режима на чужденците в Република България, и получаване на разрешение за пребиваване”.

Съдебното решение на съдия Полина от Административния съд в София наистина има исторически характер, защото най-накрая извади на показ гей-лобито в българската политика, съдебната власт и в онези поръчкови “медии”, които вместо да представят факти, в последните дни ги подменят със сладникавата история на един противоречащ на природата “брак”.

Коментари

Задължително поле