Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Опашка от тирове на „Капитан Андреево“

Борис Джонсън обяви, че няма да преговаря за отсрочка на Брекзит

Съд призна гей двойка Кристина и Мариама са от Австралия и Франция

Административият съд на София-град излезе с първо по рода си решение за правата на гей двойка, сключила брак в чужбина. Съдебното решение признава правото на едната от от партньорките, гражданин на Австралия, да пребивава в страна от Европейския съюз (в случая България) въз основа на сключения във Франция брак с французойка. За решението, взето на 29 юни 2018 г., съобщи Младежката ЛГБТ организация „Действие“ на своята фейсбук страница и разказва историята на тази хомосексуална двойка.

Кристина и Мариама, двойка от Австралия и Франция, сключват брак на 1 юни 2016 г. във Франция. По-късно същата година Кристина, австралийска гражданка, получава позволение за пребиваване в София, България, на основание на Директива 2004/38/EC относно правото на свободно движение и пребиваване в Европейския съюз. Според Директивата всеки гражданин на Съюза се ползва от свобода на придвижване за семейството си в страните от ЕС, дори и неговият съпруг да не е гражданин на държава – членка на Европейския съюз, какъвто е случаят на Кристина. Въпреки това през 2017 г. Дирекция „Миграция“ към МВР отказва правото им да пребивава в България, основавайки се на това, че еднополовите бракове не са позволени според Конституцията на България.

Съдът приема, че според правото на ЕС не е позволено на държава-членка да откаже на гражданин на трета страна, встъпил в брак с гражданин на Съюза, право на пребиваване на територията на тази държава-членка по съображението, че нейното право не предвижда брака между лица от един и същ пол. „Решението на Административен съд София-град е в съответствие със скорошно решение на Европейския съд по подобно дело в Румъния, случая „Коман“, в което беше отсъдено, че страните от ЕС трябва да спазват правото на пребиваване на еднополови двойки, сключили законов брак в друга държава, които искат да живеят заедно на тяхна територия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

 1. Започна се! Трябва да се ближат задниците на европейските педерасти! Не може нашите помияри да проявят някаква смелост някакъв морал пред законите на човешката природа и цивилизация. Те са наследници на онези, които при комунизма са близали здраво задници на шефове и партийни секретари и това са били единствените им житейски постижения.

 2. продажните /и уж „независими“/ вече препикаха и конституцията ни…

 3. Няма лошо… но от снимката се вижда, че са изроди.

 4. И какво ще правят в България тези красавици? Ще основат неделно училище и ще просвещават децата ни или ще организират протести за правата на тази група.

  1. нали виждаш от снимката какво правят?
   насаждат ни техните норми и нрави…
   въпрос на ценности у нашенски олихофрени.

 5. Какво ще правят в България,освен да ни казват колко сме лоши,като не ратифицираме ИК?!

 6. Трябва БУНТ срещу СЪдията и Закриване на Админстративния съд, докато сложат нови съдии. В България семейство са мъж и жена. Тия може да пътуват поотделно.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.