Хулигани потрошиха с бухалки "Опел Корса" и шофьора му на кръстовището край Чифте баня

Двама хулигани на 27 и 28 години са задържани за 72 часа в ареста на Четвърто РУ на МВР-Пловдив, след като потрошиха с бухалки и ритници "Опел Корса" и 25-годишния му шофьор.

Екшънът се разиграл в неделя след 21.30 часа на кръстовището на бул. "Шести септември" и "Цар Борис Трети Обединител", а по случая е образувано досъдебно производство, което трябва да приключи в рамките на 7 дни, съобщи районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Мелето край Чифте баня е предизвикано от словесна престрелка между шофьора на "Опела",  засечен от "Мерцедес", с който се придвижвали биячите. Словесната разправия прераснала в саморазправа, при която двамата мъже - 27-годишният Николай П. от Момино село и 28-годишният криминално проявен пловдивчанин Христо С., счупили задното и страничното стъкло на опела с бухалка и с удар с крак, а след това пребили и 25-годишния водач на "Корсата".

Нанесли му куп удари по лицето пред очите на малко дете, което се возело с него в колата.

Срещу двамата биячи е образувано бързо производство по чл. 325 ал.1 от НК, което е под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив, а работата по случая продължава. На бабаитите от мерцедеса ще бъдат повдигнати обвинения, обяви районният прокурор Гергана Мутафова.

Коментари

Задължително поле