Двама мъже са ранени при злополука в каменна кариера

Работници в кариера край монтанско село са пострадали при инцидент по време на работа. На мъжете е оказана медицинска помощ, единият е в болница. Случаят се разследва, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Злополуката е станала във вторник към 11,00 часа в каменната кариера "Зъбера 2" в землището на село Белотинци. Метално въже на съоръжение внезапно се скъсало и ударило двама от работниците – Арсен А. / 20 г./ и Светослав М. на 48 години, и двамата от видинското село Дреновец.

Пострадалите са били транспортирани в болницата в Монтана, където лекарите установили, че 20-годишният е с разкъсно-контузни рани по главата и счупени лицеви кости, а вторият пострадал – със счупена костица на длан на ръка. По-възрастният мъж е освободен за домашно лечение, а другият е настанен в МБАЛ- Монтана. Няма опасност за живота им, увериха медиците.

Произшествието е посетено от оперативна група на МВР, извършен е оглед и по случая е образувано досъдебно производство. Проверка на кариерата е започнала и от Инспекцията по труда.

„Всяка кариера подлежи на постоянен контрол 2 пъти годишно. Досега на този обект не сме откривали сериозни проблеми. Експертите ни ще установят има ли нарушения в трудовото законодателство, довели до злополуката”, заяви шефът на ИТ – Монтана Димитър Петров.

Коментари

Задължително поле