Двама търновци се озоваха в ареста за притежание на наркотици

Снимка: Архив

В единия от тях е открит сак с 52 семена от канабис

Амфетамин, метаамфетамин и канабис иззеха служители на полицейските управления във Велико Търново и Полски Тръмбеш. Разкритията били направени при проведена специализирана полицейска операция в понеделник за противодействие разпространението на наркотични вещества на територията на Областната дирекция на МВР.

В старата столица е извършена проверка в гараж, ползван от 24-годишния Г. Н. Полицейските служители се натъкнали на 12 гр. бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин, три хапчета, реагиращи на метаамфетамин и около 5 гр. листна маса, която е реагирала на канабис. Наркотичните вещества са иззети. Г. Н. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е започнато досъдебно производство.

Около 00,40 часа в с. Петко Каравелово полицейски служители от РУ – Полски Тръмбеш предприели проверка на Ц. В. (23 г.) от Велико Търново. Униформените се отправили към мъжа и забелязали, че той изхвърлил в близост до себе си полиетиленова обвивка. Установено е, че в нея има лисна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Наркотичното вещество е с тегло 2 г. При проверка на сак, който носел мъжът, са намерени още 52 семена. Ц. В. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Срещу него е започнато бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България