Две нощни автобусни линии тръгват отново в София

Центърът за градски мобилност съобщи, че възстановява 2 от общо 4-те нощни линии в столицата.

Свързват “Люлин” и “Младост”, както и “Обеля” и “Студентски град”

100 лв. за място в закрит квартален паркинг в “Надежда”

Нощният транспорт в София стартира отново с две линии, съобщи Центърът за градска мобилност. Общата спирка за всички автобуси е на пл. “Княз Александър Първи”. Две линии ще свързват големите квартали на София. Първата е “Люлин” - “Младост” 4, а втората “Обеля” - “Студентски град”.

Билетът струва 2 лева, важат и картите за градски транспорт, като може да се правят прекачвания. Разписанието е през час, като автобусите ще се движат от 23:30 до 4:30 ч.

Ако нямате карта, може да се плати с пари в брой на кондуктора в превозното средство. Също като да се зареди предварително Sofia city card или в Sofia city card Ultralight, или да се използва директно банкова карта или чрез mpass.bg/bg/dashboard, където се плаща с карта или през мобилен оператор.

Вече работи и първият квартален етажен паркинг също вече работи. Той се намира в “Надежда”. Съоръжението е на 4 етажа и е за 310 автомобила. На паркинга са разположени над 40 зарядни станции за електромобили.

Съоръжението ще може да се ползва за почасово паркиране, както и с абонамент за по-дълъг период от време. Месечен за открито място е 90 лева, а за място на закрито - 100 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони