Две приятелки вдигнаха на крак полицията в Хасково, след като инсценираха отвличане си

Снимка: Архив

Две приятелки вдигнаха на крак полицейското управление в Харманли, след като излъгали, че са отвлечени, съобщават от ОДМВР-Хасково.

Момичетата, които са на 17 и 22 години, в рамките на 2 дни поддържали заблудата, че са похитени от непознати лица. Чрез съобщения до родителите си, те отстоявали версията, че се намират заключени в Първомай и Чирпан.

Веднага са сформирани оперативни групи, които обявили момичетата за издирване и започнали действия за установяване на местонахождението им. В хода на оперативно-издирвателните действия, на 29-ти октомври, момичетата, заедно с едногодишното дете на по-голямата, са намерени в хасковски хотел в компанията на двама свои приятели, в добро физическо и психично здраве.

От разговорите с тях станало ясно, че са напуснали домовете си по собствено желание, за да се видят с момчетата, с които поддържали интернет комуникации и с които желаели да прекарат няколко дни в Хасково. И

нсценираното отвличане било с цел да нямат конфликт с родителите си.

Материалите за поведението на непълнолетното момиче ще бъдат предадени на комисията за за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Харманли.

Коментари

Задължително поле