Служители на Апелативната прокуратура в Търново с грамоти за висок професионализъм Отличията бяха връчени тържествено пред целия колектив

Столична община създава нови направления за контрол в строителството и градския транспорт

Парламентът одобри покупката на два кораба минни ловци за близо 2 млн. евро от Нидерландия

Йордан Цонев: Решението за партийната субсидия е незаконно

Бет Берс лекува депресията си с конна езда

Халил Летифов, ДПС: Решението за партийната субсидия от 8 лв. на глас е договорка между ГЕРБ и БСП

Задържаха румънец, издирван за множество измами у нас Чужденецът е арестуван след операция на габровската полиция

Туск: Брекзит е една от най-грандиозните грешки в историята на ЕС

Цвета Караянчева: Многобройните превъплъщения на Стоянка Мутафова я превърнаха в икона на българската сцена Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на актрисата

Президентът Радев за Стоянка Мутафова: Тя остава златна епоха в българския театър и кино

Министър Банов: Напусна ни легенда! Почивай в мир!

Трима от обвинените за наркоразпространение в Елин Пелин остават в ареста

Никола от “Царското коляно” на Великия Крум Съседите край Вардар се опитват и него да присвоят

57-годишна жена загина при катастрофа край Ребърково

Премиерът Борисов: Ресорът на Мария Габриел кореспондира с ключови приоритети на правителството

Двойната Норвегия Върнаха детето на баща, доказан педофил

200 хил. снимки със сексуално насилие над деца

Детският психиатър и високопоставен експерт по защита на децата, 56-годишният Йо Ерик Бройн, който през 2010 стана самотен баща на две индийски сурогатни бебета, е осъден на почти две години затвор, съгласно норвежките закони за детската порнография. Бройн е признат за виновен за това, че е притежавал и споделял огромно количество материали – около 200 000 снимки и 4000 часа видео, които показват деца, подложени на брутално сексуално насилие.

Този случай е симптоматичен за системата на норвежките служби за закрила на детето (СЗД), известна като Барневернет и отношението на нашите органи към нея. Той демонстрира двойните стандарти за това какво хората във властта вършат и говорят във връзка със строгото законодателство по отношение на децата, което те самите промотират, и, чрез което те упражняват власт.

Норвежката полиция е била уведомена от шведската полиция още през 2014, че Бройн притежава тези материали. Бройн обаче е продължил да работи като експерт и детски психиатър в системата на СЗД няколко години след това. В продължение на много години той е бил активен поддържащ участник в системата на СЗД, който се грижи за оценяването на родителите, от които СЗД има намерение да отнеме децата. Той е препоръчвал “спешност” при поемане на грижата за децата и настаняването им на тайни адреси, така че никога да не ги пуснат обратно при родителите им. И няма грешка: всичко това е срещу семейства, където дребни или никакви неправомерни престъпни деяния не са извършвани срещу децата.

Когато Бройн беше арестуван преди повече от година, неговите деца първо получиха разрешение да бъдат настанени при сестра му. Преди Бройн да бъде освободен от ареста, СЗД премести децата при хора, които не са им роднини. Областната комисия обаче реши, че те трябва да бъдат върнати на Бройн, така че те се върнаха обратно при него от лятото на 2017. Либерално отношение към доказан педофил баща…

(Със съкращения, превод “Гласове”)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Въпрос на ценности за шизоолихофрени, като феновете на поръчкивия дисидент на луканов – росен плевнелиев.
    Същото е и в демократична холандия, където лъжата се толерира от всички управляващи партии и промовира от самия министър председал – пинокио.

  2. Изключенията само потвърждават правилото,а ние сме най-хубави с термина „родителски права“.Ами грижат се да възпитават граждани на света с оглед на бъдещето на човечеството.

  3. ПЕДОФИЛИ И ПЕДЕРАСИ. НЕ ИСКАМЕ ТАКАВА ЕВРОПА.

  4. Затова пък норвежците са враждебно настроени към всички от Източна Европа и са големи расисти към българите, просто не могат да си видят насраните гащи, чувал съм от много хора, че норвежците са много нещастни хора.

  5. ТЕ БЪЛГАРИТЕ НЕЗНАМ НО ЗА БЪЛГАРКИТЕ СА НАЙ ИЗВРАТЕНИТЕ ПЕДОФИЛКИ НО ЗА ТОВА СЕ МЪЛЧИ!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.