Обир в оръжеен магазин в столицата

Д-р Кунчв: Днес идват новите ваксини, в аптеките ще са налични в средата на следващата седмица

Броят на изчезналите при пожарите в Калифорния нарасна на 600

Тайните на ръката – хиромантия Купи днес заедно с „Труд“ само за 14.90 лв. уникалната книга

Отбелязваме Деня за по-чист въздух От Столична община призовават гражданите да не използват личните си автомобили

Северна Корея тества ново високотехнологично оръжие

40 души са ранени при катастрофа между два автобуса в Германия

Никола Груевски използвал унгарски дипломатически автомобил, за да избяга от Македония

САЩ подготвят съдебен иск срещу Джулиан Асандж

Хубчев сменя половината отбор срещу Кипър

На 16 ноември 2018 г. да почерпят

Тереза Мей: Вярвам, че курсът, която съм поела, е правилният за нашата страна

Митко от „Фермата“ разказа шокиращи детайли за мутренското си минало

Цветан Цветанов: Системната политическа атака на БСП към нас е изградена с фалшиви новини

Технология запазва косата при химиотерапия

Двойната Норвегия Върнаха детето на баща, доказан педофил

Ерик Бройн

200 хил. снимки със сексуално насилие над деца

Детският психиатър и високопоставен експерт по защита на децата, 56-годишният Йо Ерик Бройн, който през 2010 стана самотен баща на две индийски сурогатни бебета, е осъден на почти две години затвор, съгласно норвежките закони за детската порнография. Бройн е признат за виновен за това, че е притежавал и споделял огромно количество материали – около 200 000 снимки и 4000 часа видео, които показват деца, подложени на брутално сексуално насилие.

Този случай е симптоматичен за системата на норвежките служби за закрила на детето (СЗД), известна като Барневернет и отношението на нашите органи към нея. Той демонстрира двойните стандарти за това какво хората във властта вършат и говорят във връзка със строгото законодателство по отношение на децата, което те самите промотират, и, чрез което те упражняват власт.

Норвежката полиция е била уведомена от шведската полиция още през 2014, че Бройн притежава тези материали. Бройн обаче е продължил да работи като експерт и детски психиатър в системата на СЗД няколко години след това. В продължение на много години той е бил активен поддържащ участник в системата на СЗД, който се грижи за оценяването на родителите, от които СЗД има намерение да отнеме децата. Той е препоръчвал “спешност” при поемане на грижата за децата и настаняването им на тайни адреси, така че никога да не ги пуснат обратно при родителите им. И няма грешка: всичко това е срещу семейства, където дребни или никакви неправомерни престъпни деяния не са извършвани срещу децата.

Когато Бройн беше арестуван преди повече от година, неговите деца първо получиха разрешение да бъдат настанени при сестра му. Преди Бройн да бъде освободен от ареста, СЗД премести децата при хора, които не са им роднини. Областната комисия обаче реши, че те трябва да бъдат върнати на Бройн, така че те се върнаха обратно при него от лятото на 2017. Либерално отношение към доказан педофил баща…

(Със съкращения, превод “Гласове”)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Въпрос на ценности за шизоолихофрени, като феновете на поръчкивия дисидент на луканов – росен плевнелиев.
    Същото е и в демократична холандия, където лъжата се толерира от всички управляващи партии и промовира от самия министър председал – пинокио.

  2. Изключенията само потвърждават правилото,а ние сме най-хубави с термина „родителски права“.Ами грижат се да възпитават граждани на света с оглед на бъдещето на човечеството.

  3. Затова пък норвежците са враждебно настроени към всички от Източна Европа и са големи расисти към българите, просто не могат да си видят насраните гащи, чувал съм от много хора, че норвежците са много нещастни хора.

  4. ТЕ БЪЛГАРИТЕ НЕЗНАМ НО ЗА БЪЛГАРКИТЕ СА НАЙ ИЗВРАТЕНИТЕ ПЕДОФИЛКИ НО ЗА ТОВА СЕ МЪЛЧИ!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.