Двуседмична диета обещава отслабване с 3 кг

Виното е позволено

Празниците наближават, а с тях и коледното офис парти с колегите.

Ако искате да се чувствате и изглеждате по-уверени, сега е моментът да се подложите на тази кратка, но ефикасна 2-седмична диета, която обещава да ви отърве от 3 килограма.

За разлика от други строги и краткосрочни диети, при тази приемате около 1400 калории на ден и не изключвате нито една от хранителните групи. Всички рецепти, подбрани в менюто, представляват здравословни алтернативи на едни от най-предпочитаните храни.

Диетата е с 3 основни ястия на ден, а за по-гладните има и 2 междинни (които ще откриете в края на менюто).

Ако не разполагате с продуктите за приготвянето на някое ястие, просто изберете друго от друг ден.

Ден 1

Закуска: 1 рохко яйце върху филия пълнозърнест хляб (без масло) с 2 (гриловани) домата.

Обяд: Салата със зеленолистни, чушки, краставици, червен лук, чери домати, пилешки гърди, овкусена с 2 с.л. балсамико.

Вечеря: Вегетарианско чили, направено от боб, чушки, гъби, моркови, домати и 100 гр. кафяв ориз.

 

Ден 2

Закуска: Овесена каша - 50гр овесени ядки и 180мл нискомаслено мляко - овкусена с мед и с добавка 1 круша.

Обяд: Паста със скариди, доматен сос с вкус на босилек, 1 шепа спанак и 2 с.л. пармезан.

Вечеря: Малка печена свинска пържола с гарнитура печени на фурна червени чушки, карфиол и тиква.

 

Ден 3

Закуска: 2 палачинки, направени от 1 яйце, 25гр пълнозърнесто брашно и нискомаслено мляко, приготвени в тиган без мазнина, гарнирани с нискомаслен йогурт и шепа горски плодове.

Обяд: "Дюнер" от хляб лаваш с риба тон, 1 с.л. нискомаслена майонеза, айсберг/маруля, домати и за десерт 1 ябълка или чаша ябълков сок.

Вечеря: Запечена във фолио риба треска с моцарела и босилек, с гарнитура домати, малко кашкавал за поръсване и задушени зеленчуци.

 

Ден 4

Закуска: Смути с нискомаслено мляко, горски плодове и 25гр ядки по избор.

Обяд: 1 порция леща на яхния с пълнозърнесто хлебче и половин кофичка кисело мляко.

Вечеря: Риба тон нарязана на ситно за шишче с жълта и червена чушка, запечена на фурна и поднесена със задушени броколи или зелен фасул.

Woman standing on a scale Free Photo

Ден 5

Закуска: 1 пълнозърнеста филия хляб с печен боб (без добавени захар и сол), а за десерт - ябълка.

Обяд: Сет суши с авокадо, краставица и рачешко месо (3-4 бр), японска мисо супа и 2 резена ананас.

Вечеря: Мароканско лимонен пиле, приготвено от пилешки гърди, запечени във фолио със зелени маслини, чесън, лимон и малко зехтин, поднесено с печени зеленчуци.

 

Ден 6

Закуска: Овесена каша от 50гр овесени ядки, нискомаслено мляко, 1 настъргана ябълка, бадеми и горски плодове.

Обяд: Сандвич със скариди, приготвен от 2 филии пълнозърнест хляб, нискомаслен йогурт, домат и маруля/айсберг. За десерт - 1 банан.

Вечеря: Свинска пържола, залята с 1 с.л. мед, сервирана с броколи соте и зелен фасул.

 

Ден 7

Закуска: 2 пълнозърнести мъфина с 1 с.л. домашно сладко.

Обяд: Зеленчукова супа с пълнозърнест сандвич със сьомга.

Вечеря: Печено агнешко, поднесено със задушени броколи, грах и моркови.

 

Ден 8

Закуска: Пикантни бъркани яйца с кайенски пипер върху пълнозърнест тост.

Обяд: Готов сандвич или "дюнер" до 400 калории.

Вечеря: Печена сьомга, сервирана със задушени аспержи, спанак и броколи.

 

Ден 9

Закуска: Бананово смути с нискомаслено мляко и 4 бразилски ореха.

Обяд: Зеленчукова супа с пълнозърнесто хлебче, а за десерт грозде или ябълка.

Вечеря: Печено пиле със сладък картоф, карфион и броколи със зехтин.

Young woman measuring her thin waist with a tape measure Free Photo

Ден 10

Закуска: Купичка нискомаслен йогурт с банан и шепа бадеми

Обяд: Печен боб върху пълнозърнест тост

Вечеря: Пикантна риба треска, запечена с лимонов сок и 15гр чоризо, поднесена с печени чушки, домати и карфиол.

 

Ден 11

Закуска: Омлет от 2 яйца, смесени с червена чушка и шепа спанак.

Обяд: Ястие от леща, нахут и боб, приготвено с кимион, кориандър и доматено пюре, върху печен сладък картоф.

Вечеря: Скариди с къри, сготвени в уок тиган с малко джинджифил, лук, къри, чушка, манго и кокосово мляко, с гарнитура 60гр кафяв ориз басмати.

 

Ден 12

Закуска: 1 рохко яйце с авокадо върху пълнозърнест тост.

Обяд: 1 печен картоф със зеленчуци и фета сирене.

Вечеря: Пилешки гърди с червен лук, чесън, жълта чушка, гъби и соев сос.

 

Ден 13

Закуска: 2 пълнозърнести тоста с домашно сладко и 1 круша.

Обяд: 75 гр басмати ориз с яйце, лук, замразен грах и соев сос, приготвен на тиган.

Вечеря: 300гр телешка пържола с лук, 2 моркова, брюда и 500 мл бульон, приготвено на бавен огън или в касерола.

 

Ден 14

Закуска: 2 сварени яйца с аспержи.

Обяд: Пикантна яхния от леща с пълнозърнеста питка.

Вечеря: Овчарски пай.

 

Опции за снакове (междинни хранения):

  • Нарязана ябълка с 1 с.л. фъстъчено масло
  • Нискомаслен йогурт
  • Банан
  • Шепа сурови ядки
  • 2 кексчета от овесени ядки с 1 авокадо
  • 2 моркова с 2 с.л. хумус
  • 150 мл червено/бяло вино (1 път седмично!)

Коментари

Задължително поле