Дебелец празнува с хоротеки, концерти и илюминации

Множество прояви съпътстват празника на град Дебелец, чиято кулминация е на 5 август, събота, съобщи кметицата Снежана Първанова. Инициативите започват още на 29-ти юли, събота, от 9.30 ч. със спортен празник под надслов „Не стой у вас, играй с нас!“. Той ще се проведе на градския стадион.

В неделя е традиционния ловно-риболовен туристически празник в местността „Тъмни лък”, където дебелчани ще се забавляват с поход, състезание по риболов и щафетни туристически игри.

„От сръчните ръце на дебелчанката“ е наречена изложбата - базар на ДК „Дебелчанка, която ще бъде открита на 1-ви август в Клуба на пенсионера в града. Вечерта от 20 ч. кметицата кани жителите и гостите на Дебелец на лятна хоротека „Да му тропнем – да го друснем”. Хороводен домакин ще е  ТК „Далия”. Хоротека ще има и на 3 август, когато домакин ще е ТК „Белонога”.

Празничната програма на 5-ти август, събота, е с участието на млади таланти от Арт център “Бест Сингърс”; хора при Клуб на пенсионера и инвалида – гр. Дебелец; деца и младежи от местния Център; концерт на поп фолк певицата Бриана. Дуо BarbaroniTe ще демонстрира жонглиране, ходене на кокили и танци с огън, а вечерта ще завърши с празнични илюминации.

Организатори на проявите са кметът на Дебелец Снежана Първанова, читалище „Съгласие“, СК „6 спорт“ и ТД „Миньох“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони