Девет момичета на възраст между 13 и 15 години участвали в мелето пред мола, МВР ги издири

Полицаи от столичното Трето РУ предприеха действия, след като на 22 януари в публичното пространство бе разпространен видеоклип със заснет побой пред столичен търговски център. Това съобщиха от пресцентъра на МВР днес, след като преди три дни "Труд" пръв съобщи за хулиганската проява и публикува видеоклип, заснет от случаен минувач.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия и разузнавателни беседи, служителите на реда установиха участничките в хулиганската проява - девет момичета на възраст между 13 и 15 години, ученички в различни столични училища. Две от девойките са леко пострадали при инцидента. Според събраните до момента данни, момичетата се организирали със съобщения в социалните мрежи, целенасочено, с предварителна уговорка действията да бъдат заснети с мобилни телефони, уточняват от полицията.

Материалите по образуваната преписка ще бъдат докладвани в прокуратурата с мнение за прилагане на разпоредите на чл. 61 от НК и изпращане на комисия по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, се казва в съобщението.

Коментари

Задължително поле