Демирева: Борих се докрай за златото. Кралев: Атлетиката ни се върна на световната сцена

Мирела Демирева

Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпиадата в Рио де Жанейро Мирела Демирева беше изключително развълнувана след състезанието. Младата българка призна, че е много щастлива от постижението си и още дълго ще бъде подвластна на положителната емоция, предаде "Спортал".

"Все още ми е трудно да си събера мислите. Страшно много исках медал. В един момент толкова се бях притеснила, че през главата ми мина мисълта дали няма да се проваля. Сега съм много щастлива. Това е дълго чакан момент за мен", бяха първите думи на Демирева пред медиите.

"Знаех, че трябва да скоча 197 см от първи опит. Докрай се борих дори за златото. Съумях да не допусна да се разконцентрирам. Накрая си отдъхнах, но преди това стресът беше голям", сподели Мирела.

"Толкова много обичам това, което правя, че всяка жертва си струва. Искам да благодаря на семейството ми, моя треньор, федерацията и всички, които ме подкрепят", добави още най-добре представилата се българка в Рио до момента.

"Поклон за Мирела Демирева, която нито в един момент не трепна. След като скочи 194 см от първи опит, бях сигурен, че влиза в зоната на медалите. Не знаехме в какво състояние ще е Бланка Влашич. Важното е, че Мирела се справи чудесно. Тя е много скромно и обрано момиче и се радвам, че трудът й даде резултат", заяви министърът на спорта Красен Кралев пред БНТ.

"Мирела показа как трябва да се бориш и да даваш максимума от възможностите си. Тихомир Иванов и Ивет Лалова също се представиха достойно. Доволен съм, че българската атлетика се върна на световната сцена", каза още министърът.

Коментари

Задължително поле