Задържаха четирима заподозрени за нападението над момче в столичен автобус

550 млрд. долара са вложени в бизнес имоти

Турция купува третия си сондажен кораб от Великобритания

Трус от 4,4 по Рихтер в Калабрия

Кухнята влиза в хола на българина Все по-малко софиянци търсят отделно помещение за готвене

14-дневна изолация и наблюдение за всички, пристигнали от Китай в област Сливен

Nasimo отваря прозореца към детството За първи път: Графити изложба в Националната художествена галерия

Полицията в Германия: Шофьорът във Фолкмарзен е врязал умишлено колата си в карнавалното шествие

Медицинските маски свършиха, минаваме на самоделки Заради паниката няма доставки в аптеките

Спират полети от и до Милано Туроператори връщат пари за предплатени екскурзии

Кога ни се полага работно облекло?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 февруари 2020

Ген. Мутафчийски: Всеки ден ще има брифинг във ВМА за коронавируса

Хибридно гласуване предлага ГЕРБ

Харви Уайнстийн е признат за виновен за сексуално посегателство Грозят го до 25 години затвор

Демоничният глобалист Сорос стартира „най-важната инициатива“ в своя живот

Той създава глобална мрежа от университети

Полуразложеният вампир след половин година ще стане на 90. Но разрушителната енергия на „филантропа“ не е намаляла нито на йота. Изказвайки се на Световния икономически форум (СИФ) в Давос, Джордж Сорос (Дьорд Шварц) обяви старта на „най-важната инициатива“ в своя живот. Той създава глобална мрежа от университети, и то повече от университети с така наречената Университетска мрежа на „Отворено общество“ (Open Society University Network). Това ще бъде световна образователна и изследователска платформа за борба с „авторитарните правителства“ и промените на климата („близнаците, които заплашват цивилизацията“).

„Мисията на образователната програма е да научи младите хора да защитават интересите на отвореното общество в контекста на възраждащия се авторитаризъм, да решават глобалните проблеми на утрешния ден, да опознават други общества отвътре“. Особено внимание ще бъде насочено към обучението на представителите на „групите в неравностойно положение“ (различните национални, сексуални и религиозни малцинства).

Активно участие в проекта вземат съществуващите учебни центрове на соросоидите: Американски Бард колеж и другите държавни (като британските и френските) образователни институции, Централноевропейски университет (наскоро изгонен от Унгария и преместен в Австрия), Европейски хуманитарен университет (Литва) и Американския Университет на Централна Азия (Киргизстан).

В съответствие с плановете на Сорос, Open Society University Network ще се превърне в конвейер, който ежегодно ще произвежда хиляди и хиляди „цветни революционери“ и климатични хунвейбини, клонове на Грета Тунберг. За осъществяването на първия етап на този проект Сорос ще отпусне 1 милиард долара и призова други „меценати“ да дадат своя принос.

“ Дойде време фондацията „Отворено общество“ да започне да прилага своя амбициозен план за създаването на своя основа на нова и иновативна образователна мрежа, от която светът наистина се нуждае“, заяви Сорос в Давос. Той удовлетворено продължи да говори за „революционната ситуация“ в САЩ, „въстанията по целия свят, от които най-успешното бе в Хонконг“.

* От “Завтра.ру” (Превод за “Труд” – Павел Павлов)

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.