Демонстрация на военноморските сили изненада плажуващи във Варна

Необичаен "подарък" получиха плажуващите във Варна. Хората на централния плаж наблюдаваха учението на Военноморските сили Парад 2019. Зрелищните демонстрации започнаха с поздрав по вода на командира на военноморските сили. Четири бойни кораба са закотвени на рейд - миночистач, спасителен кораб, корветата "Решителни" и фрегатата "Верни", съобщи БТВ

Учението днес е част от отбелязването на 140-та годишнина на Военноморските сили.

Дванайсет от корабите на флота преминаха в парад пред очите на плажуващите. Преди това военните показаха операция по задържане на плавателен съд с престъпници, заподозрени в нелегален трафик на оръжия. Те бяха обезвреди от специалните сили с изстрели и хеликоптер. Последва демонстрация на неотрализиране на терористи, които подготвят атентат. След това имаше сложни маневри, изпълнени в небето от хеликоптер "Пантер".

По време на тренировъчно учение в морската столица, командосите нахлуха на плажа с автомати в ръце пред очите на плажуващите.

Видео от случката плъзна в интернет. Клипът е заснет от руснак, който документира разказ за свой приятел какво е да си на плаж в България.

Докато чуждият турист обяснява какво е времето и как всички си отдъхват, нахлуват спецчастите на НАТО, въоръжени до зъби.

Коментари

Задължително поле