Дениел Нанков е № 1 в почетната десетка на ПСК „Черно море“

Дениел Нанков оглави „Топ 10“ на плувния шампион на България ПСК „Черно море“ за 2018 г., съобщиха от пресцентъра на клуба. Тържествената церемония, по време на която бяха обявени имената на състезателите от почетната десетка на най-успешния клуб у нас, се проведе в Юнашкия салон. Нанков е първи с натрупан актив от 176 т.Ето и успехите на Нанков в цифри – трето място на 50 м кроул, шеста позиция на 100 в същата дисциплина, подобрено време на 200 м кроул; вицешампионски трофей в смесената щафета на 4 х 50 м; шампионска титла в правата щафета 4 х 50 м. С резултатите си на малък басейн от декември на 50, 100 и 200 м свободен стил Дениел Нанков успя да покрие норматив за престижния турнир „Мултинейшън“ в Австрия.

%d0%ba%d0%bb%d1%83%d0%b1%d1%8a%d1%82

Двамата най-добри плувци по точки на ФИНА са Бояна Кирчева и Тихомир Тодоров. Всички състезатели получиха премии от клубното ръководство.

Председателят на УС на „Черно море“ Филип Ромбаут поздрави плувците и техните треньори за постигнатите успехи: „Нека през 2019 г. те бъдат още повече. Годината е изключително важна, Варна е Европейски град на спорта и всички погледи ще бъдат отправени към вас и вашите успехи“. Ромбаут подчерта, че УС на клуба има интересни идеи и проекти, които предстои да бъдат осъществени през настоящата година. И добави, че е заявена категорична подкрепа от община Варна да бъдат обследвани енергийните системи на комплекс „Приморски“.„Догодина предстоят форумите в Токио, Париж и Лос Анджелис. И аз ви гарантирам, че ако някои от вас отиде там, ще бъда до него и ще съм изключително щастлив“, каза още Ромбаут и добави, че по решение на ръководството тази година ...ще бъдат отпуснати стипендии за най-добрите клубни състезатели. Приветствия към треньори, състезатели и родители отправиха и зам.-кметът на Варна Коста Базитов, главнокомандващият на ВМС Митко Петев и зам.-председателят на клуба Миролюб Адамов. Базитов ги поздрави и от името на градоначалника на морската столица Иван Портних.

ПСК „Черно море“ изпрати впечатляваща 2018 г. – за трета поредна година клубът доминира във всички възрасти в родното плуване и е комплексен шампион на страната и носител на „Купа България“ за всички възрасти сред 63 клуба.. Варненци оглавяват годишната класация на федерацията с 3060, 57 стотни. През изминалата година плувците от клуба са спечелили в държавните шампионати рекордните 133 медала – 61 златни, 41 сребърни и 31 бронзови. В ПСК „Черно море“ е изградена стабилна възрастова пирамида – работи се изключително сериозно - от деца през юноши младша и старша, до мъже и жени.

Изминалата година ще се запомни още и с това, че Тихомир Тодоров се докосна до магията на олимпизма. Възпитаникът на треньора Никола Петров участва на младежката олимпиада в Буенос Айрес и се класира на 21-во място на 100 м бътерфлай.

Най-добрата състезателка на клуба по точки на ФИНА Бояна Кирчева спечели 4 шампионски титли на 200 и 400 м свободен стил, четири 2-ри места на 50 и 100 м свободен стил и 8 медала от щафети на 25 и 50-метров басейн.

През лятото Тодоров и Калина Николаева участваха на европейско първенство по плуване. Тихомир Тодоров спечели 5 медала на балканиадата в Сараево и злато на „Мултинейшън“ в Австрия в дисциплината 100 м бътерфлай.

Калина Николаева бе единствената девойка в България, която покри норматив и участва на европейското по плуване за

младежи и девойки във Финландия. За годината възпитаничката на Антон Гиляревския е 21 пъти републиканска шампионка и има направени 12 поправки на национални рекорди. Зад успехите на талантите от клуба стои трудът на техните треньори – Никола Петров, главен треньор в клуба, Антон Гиляревски, Борислав Георгиев, Доротея Славкова, Калоян Георгиев и Меглена Николова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България