Спец в разкриване на телефонни измами оглави полицията в Павликени

Данъчният е застрелян в движение с пушка

Цацаров: Търсят убиеца на 8-годишната Дамла от Момчилград по ДНК проби

Разследват неуспешен опит за палеж на гараж в Разградско

Служителят на НАП е причакан от нападателите си на метри от входа на детска градина Данъчният е бивш полицай

Банско е най-евтиният семеен ски курорт в Европа

Простреляният данъчен е ранен в дясното рамо, засегнати са големи кръвоносни съдове

Митнически служители разкриха 5,5 тона литра прекурсор за производство на хероин

Йорданка Фандъкова: На 12 януари ще внеса официално проектобюджета на Столична община за 2018 година за разглеждане по комисии и окончателно гласуване

Задържаха босненски гражданин за контрабанда на 5,5 т. прекурсор за производство на хероин

„Миса Криола” ще прозвучи под диригентската палка на митрополит Киприан

Шофьор пострада след удар в дърво

Отмениха около 170 полета на летището във Франкфурт заради снеговалеж

Скарлет и Колин Джост се показаха заедно

ВТУ и Башкирския университет договарят обучение на студенти и докторанти на разменни начала

Деница Златева се оправда за НДК Не уволнила Боршош заради приемственост

Деница Златева обясни пред временната парламентарна комисия за НДК, че всеки принципал имал право да направи промени в Съвета на директорите. Боршош бил запазен с единствения аргумент, че нито един от отговарящите за Председателството не бил сменен в името на приемствеността и за да не се попречи на процеса на подготовка. „Не искахме сътресения в системата. Вие от ГЕРБ първи щяхте да скочите, а след вас и културтрегерите щяха да направят същото”, обърна се Златева към депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова, която продължи да пита защо не е сменила Боршош.

Златева, която бе вицепремиер в служебния кабинет на Огнян Герджиков, отрече да й е оказван политически натиск, категорична бе също, че не е опъвала чадър над никого.

Златева се оправда и за заверката на финансовия отчет на НДК за 2016 г. Каза, че в рамките на 2016 г. за разлика от 2015 г. финансовият резултат е подобрен с около 30 % или с над 1 млн. лв.
За освобождаването от отговорност обясни, че заверката на отчета не е свързана с проверка на обществените поръчки, това можела да направи Сметната палата.

Бившият служебен вицепремиер призна, че й се видяло странно, че има само идеен проект за преустройството, а липсва финализиран работен проект за основния ремонт.

Златева се опита да даде и обяснения по обвинението, че е вдигнала разходите за ремонта на НДК с 4 млн. лв. Позова се на доклад на Междуведомствената работна група, която установила, че има недофинансиране на ремонта. Съществувало значително увеличение на обемите работа в Зала 3, където таванът бил свален. Оказало се, че не може да бъде върнат обратно, не била предвидена тоалетна за инвалиди, появили се нови изисквания за кабинките на преводачи. Освен това пристигнали и правилата за сигурност, които предвиждат над 800 камери.

Не била определена и телевизия, която да бъде домакин по време на председателството.

Това били причините служебното правителство да гласува Постановление 67, което дава зелена светлина за увеличаване на разходите за ремонт на НДК с 37 млн. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Вдигане на разходите за ремонт с хммм 4 млн левчета:((( И тогава колко е струвало на измъчения български данъкоплатец първоначалните разходи без “повдигацията“крадацията??? какви са тея милиони които си раздавате нагоре надолу и кой има нужда, в този така труден период за българите на невероятна мизерия да ремонтирате ндк? Или начин да се откраднат още паренца. А защо тези средства не се използват за благоустрояване на цяла София? Улици, тротоари, паркове, градинки, стадиони и библиотеки и мн подобни? И колко струваше демонтирането на паметника? Значи може да ползваме благата от соца, не говорим за кражбите на държавните предприятия след 89 г но се дразним от паметника. То тогава и ндк да се събори и да се направи там кръчма, публичен дом, чалгарска дискотека и пр. символи на новата система и власт от последните 28 г:) позор и затвор за антибългарите и престъпниците..политиханец, банкерин, мутросмен народ не храни и не уважава. храни само себе си, а хората са му нужни за неговото удобство..

  2. Е какво да направи жената га иде реч за крадците на парцала Борисов, някой може ли да ги контролира, а? Лилето го уволни , а парцала Борисов го върна през парадния вход. Очаквате някой да излезе на глава с тези нагли айдуци на парцала Борисов. Те крадат за парцала Борисов и за това са недосегаеми. Вижте за какво ще го съдят цацаратурата, ако поровят със сигурност ще намерят, че много пари са откраднати, но уви, и цацата работи за парцала Борисов.

  3. Кой откраднал,откраднал,дайте сега още милиони за ремонт,да не се изложим пред ЕС.Ще стане като КТБ,като Белене и други….Важното е,че имаме съдебна система,тя ще ги оправдае,ако се наложи.Имаме добър народ той ще плати

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.