Депутатите ще взимат до 25% бонус към заплатите си за "допълнителни" задачи

Снимка: Цветан Томчев

При реализиране на допълнителни задачи, възложени с решение на Народното събрание, депутатите могат да получават допълнителни възнаграждения до 25 на сто от основното месечно трудово възнаграждение. Това реши днес парламентът с приетите окончателно промени в правилника за работата му.

Народните представители от парламентарните групи и нечленуващите в група трябва да обявяват на всеки три месеца на интернет страницата на НС информация за изразходваните средства, като се посочват и получателите на парите, гласи друга разпоредба.

Признават се транспортните разходи на народен представител при пътуване с държавния и общинския вътрешноградски транспорт, железопътния, автомобилния и водния транспорт - първа класа, и спално място за цялата вътрешна транспортна мрежа. Няма да се признават за разходи обаче, ако депутатите ползват за служебни цели частни автобусни линии, информира Dir.bg.

Народният представител не може в това си качество да приема подаръци, освен ако са протоколни и на стойност до една двайсета вместо досегашните една десета от основното му месечно възнаграждение за съответния месец.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България