Депутати от ГЕРБ посочиха на БСП за кои депутати става дума в изказването на Борисов

Снимка: Денислав Стойчев

Депутатите от ГЕРБ Тома Биков и Маноил Манев представиха на брифинг в парламент медийни публикации и информация от прокуратурата за депутати от БСП. По този начин те отвърнаха на колегите си от БСП, които днес изпратиха писмо до главния прокурор с искане да разпита премиера Бойко Борисов за изказването му, че "...в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници...".

След брифинга Биков и Манев занесоха в стаята на ПГ на "БСП за България" разпечатка на медийните публикации и съобщенията на прокуратурата.

"Ако БСП не са разбрали, ние сме готови и утре да дадем подобна пресконференция, за да могат да разберат кои са тези, които прокуратурата има предвид - заяви Биков. - Ако са решили да носят отговорност за тези народни представители, да продължат да я носят. Ако са решили, че не могат да носят такава отговорност, да спрат да я носят, като ги изключат от парламентарната си група."

Ако те не разбират за какво става въпрос, означава че в 80 процента в случаите най-вероятно действат неадекватно, допълни депутатът.

Маноил Манев изчете съобщение на прокуратурата от 12 юли 2017 г. за привличане на депутата от БСП Манол Генов като обвиняем за купуване на гласове. Манев заяви, че в свои изявления лидерът на БСП Корнелия Нинова е подкрепила своя депутат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика