„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Депутатите „закрили” 1000 кметства Променят закон „на пожар”, за да узаконят местната власт

Голям пожар край летище София (ВИДЕО) Няма опасност за хората и аеропорта, съобщават от пожарната

Питбул нахапа жестоко млад мъж във Варна

Депутатът от БСП Явор Божанков: 700 сим карти е плащала община Стражица в мандата на бившата кметица Детелина Борисова Детелина Борисова: Правят се опити да бъда дискредитирана, защото пак ще се кандидатирам

Явор Божанков

Внесени са сигнали в прокуратурата и в КПКОНПИ за имотното състояние на бившия кмет на Стражица Детелина Борисова. Това съобщи народният представител от БСП Явор Божанков. Преди месец на пресконференция той обяви, че имотното състояние на Борисова се увеличава, след като тя заема кметския пост. Към сигналите са приложени и данни за това, както и извадки от публични регистри.

Публичните институции ще трябва да дадат отговор на въпросите за произхода на средствата, с които са закупувани въпросните имоти и движима собственост. Наред с това се очакват отговори и дали има конфликт на интереси във връзка с изпълнението на обществени поръчки, които фирма на брата на Детелина Борисова е изпълнявала.

„Защо втора година няма движение по двата сигнала, подадени от новото ръководство на община Стражица“, пита още Явор Божанков. Той припомня случай за изпълнение на строително-монтажни работи по изграждането на подпорна стена при строежа на пътя Мирово-ж.п.гара Асеново-Асеново. Няколко дни преди местните избори през 2015 г. е форсирано изпълнението на този обект за над 200 000 лева, а според сигнал на сегашното общинско ръководство той е изпълнен без изискуемите строителни книжа. Сигналът е подаден на 15 февруари 2016 г. и до момента няма резултат.

Детелина Борисова

„Ощетена ли е общината със закупуването на СИМ карти?“, пита още Божанков. Около 700 СИМ-карти е плащала по договор общината в периода 2012 – 2015 г., по време на мандата на Детелина Борисова. Месечните сметки за тях достигат на годишна база до 80 000 лева. За сравнение до 2011 г. общината е имала между 150 и 180 работещи СИМ-карти, които са използвани от общинската администрация при сметки от 30 000 до 40 000 лева на година.

Репортер на „Труд“ потърси за коментар бившата кметица на Стражица Детелина Борисова, която в момента е зам.-областен управител на Велико Търново. „Твърденията на депутата Явор Божанков не отговарят на истината. Това са явни манипулации на общественото мнение, защото се знае, че възнамерявам отново да се кандидатирам за кмет на Стражица. Заради това се правят опити да бъда дискредитирана“, заяви Борисова.

„Обвиняват ме за нещо, което не е нарушение, защото общината тогава сключи договор по ЗОП с мобилен оператор при условията, които ни бяха предложени. Настоящият кмет на Стражица Румен Павлов е подписал същия договор с абсолютно същите условия. Това може да се провери, защото информацията е публично достояние. Недоумявам защо при това положение имат претенции към мен“, допълни тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.