Пазят „Тича“ за „Левски“

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 21 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за петък, 21.02.2020

На 21 февруари 2020 да почерпят

„Интер“ взе своето в Разград и с помощта и на ВАР

Златото със 7-годишен рекорд

Спряха движението на тирове по АМ „Хемус“ при км 34, в посока Варна

Божинов започва на чисто в Италия

Google пусна новата версия на Android

Български тираджия опитал да подкупи италиански полицаи с ракия и суджук

Разследват само две къщи за гости в Еленския Балкан Собствениците ползвали 600 000 лева европари не по предназначение

Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Депутатът от ВМРО доц. Милен Михов: Настояваме за изучаване на Родинознание и въвеждане на военно обучение в училищата

От ВМРО ще настояват за възстановяване на учебния предмет Родинознание и за въвеждане на военно обучение в средното образование.Това обяви в понеделник във Велико Търново депутатът от ВМРО доц.Милен Михов.

„На дневен ред са промените в Закона за административните наказания, които предвиждат полагане на обществено-полезен труд от извършители на т.нар. маловажни престъпления. В случаите, в които нарушителите нямат финансови възможности, за да платят задълженията си към пострадалите, ще работят безвъзмездно. Настояваме за разширяванае обхвата на неизбежната отбрана.Предстои и обсъждане на измененията в Закона на висшето образование.

Съгласно поправките в него, изборът на ректор ще се финализира с договор за управление, подписан от просветния министър. С документа ръководителят на висшето учебно заведение ще се ангажира да провежда определена образователна и стратегическа политика за развитието на ВУЗ-а. Държавата пък се задължава да облекчи системата за акредитация. Цели се и да се осигурят минимални заплати за най-ниско платените преподаватели във ВУЗ-овете- асистентите като възнагражденията им станат минимум 100-1200 лева“, разясни доц.Михов.

Депутатът от „Обединени патриоти“ изтъкна, че започва зимната сесия на Народното събрание без неизвинени отсъствия и наказания. През второто полугодие на миналата година той е участвал като вносител и съвносител на 8 законопроекта, на 3 проекта за решения и на 4 предложения на изменения на закони между първо и второ четене.

„Като успешни мога да посоча поправките в Закона за училищните земи, с които се налага мораториум за придобиването им по давност до 2022 година. Положителни са и приетите промени в Закона за военното разузнаване, с които се дава възможност специализираната институция да се ръководи не само от кадрови военен, но и от специалисти, навършили пенсионна възраст и подлежащи на уволнение от Въоръжените сили“, каза още доц.Михов.

Депутатът подчерта, че приемането и прилагането на концепцията за интегриране на маргиналните общности е първи водещ приоритет за депутатите от „Обединени патриоти” през настоящата сесия. Исканията на патриотите ще бъдат насочени и към по-бързо изпълнение на приетото вече решение детските градини да са задължителни за четиригодишните, както и поставянето на Закона за възрастните хора на дебат.

„Основната идея в него е държавата да се ангажира с осигуряване на минимален доход на българските пенсионери, равен на прага на бедността”, обясни доц. Михов.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.