Депутатът Явор Божанков е избран за член на България в ПАСЕ

Депутатът от БСП за Великотърновския регион Явор Божанков е избран за член на България в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. По време на последното заседание на Народното събрание депутатите одобриха промени в състава на делегациите на страната ни в Парламентарната асамблея в съвета на Европа и в НАТО.

ПАСЕ е един от главните органи в структурата на Съвета на Европа. Нейните препоръки в областта на човешките права имат значителна тежест в контекста на европейската политика. Асамблеята се състои общо 642 членове - 321 постоянни членове и 321 техни заместници, избрани от националните парламенти на всяка страна-членка на Съвета. В българската делегация в ПАСЕ са шестима представители и шестима техни заместници от различни парламентарни сили, избрани на пропорционален принцип.

Един от първите ангажименти на младия народен представител е среща с Комисията по мониторинг на ПАСЕ, на която ще бъдат обсъдени съдебната реформа, законовата реформа на процесуланите закони, корупцията и организираната престъпност.

Коментари

Задължително поле