Десет атакуват кметския стол във Видин

Сегашният кмет Огнян Ценков бе издигнат от ГЕРБ за втори мандат.

10 са кандидатите за кмет на община Видин, регистрирани в общинската избирателна комисия за местните избори на 27 октомври.

Както е известно, кандидатът на ГЕРБ е сегашният кмет Огнян Ценков. БСП за България издигна директора на езиковата гимназия в града Любомир Георгиев.

Собственикът на медицински център д-р Цветан Ценков е номиниран от дясна коалиция- СДС, НДСВ, Нова алтернатива, ЗНС, БЗНС, БДСР. Сред кандидатите интерес буди фигурата на бившия градоначалник Герго Гергов (издигнат навремето от БСП), който години наред беше клиент на Темида. Сега е подкрепен от ПП "Атака" и Земеделски съюз "Ал. Стамболийски".

"Демократична България-Обединение" (Да България, ДСБ, Зелено движение) е номинирала Иван Перчински, бивш зам. кмет на града и помощник директор на Природо-математическата гимназия. Депутатът в 43-тото Народно събрание Иван Иванов е подкрепен от Местна коалиция "ВМРО - БНД" - (АБВ, НФСБ).

Кандидатът на ДПС е адвокат Красимир Асенов. В кметската надпревара се включват още Ненчо Нешев от "Възраждане", Богдан Гешев (ПП Обединена социалдемокрация) и Венцислав Димитров-Партия на Зелените.

14 партии и коалиции са регистрирали листи за общински съветници.

Коментари

Задължително поле