Дете загина при сблъсък на бус с трактор

Снимка: Архив

14-годишно момче загуби живота си в катастрофа между Лом и Монтана. Трагичният инцидент е станал при сблъсък на автомобил и земеделска машина, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В събота към 14.30 ч. 31-годишният Илко Д. пътувал с бус по пътя между селата Комощица и Якимово. На предната седалка до шофьора седял 14-годишният му племенник П. Д. Бусът застигнал по шосето трактор със сламопреса, но не успял да го заобиколи и се блъснал в пресата. При удара момчето пострадало тежко и било транспортирано в болницата в Лом. Въпреки лекарската намеса обаче детето починало.

Полицията е проверила за алкохол водача на земеделската машина З. З. и шофьора на буса, пробите са отрицателни. Тракторът обаче не е бил регистриран, казаха от полицията. Според първоначална информация причината за фаталния инцидент е несъобразена скорост. Загиналото момче има още петима братя и сестри в село Комощица.

Преди година майката се разделила със съпруга си, с когото живеела в Южна България, и се прибрала при близките в родния си край, разказаха от селото.

Коментари

Задължително поле