Дете одра няколко свои връстниците в столична градина

Снимка: Архив

Агресивно дете в столичната 167-ма детска градина „Малкият принц” вдигна на крак ръководство и родители, след като одра няколко от другите деца. Според родителите проблемът е в текучеството на персонала, който се грижи за децата.

„Доведох детето ми в детската градина в абсолютно нормален и здрав вид и след два часа го прибрах с нараняване по лицето и врата и кървящо”, сподели пред БТВ Юлия, майка на едно от децата в групата.

Друг родител получил обаждане по телефона, в което медицинската сестра го уведомила, че детето му е одрано и трябва спешно да бъде прибрано вкъщи.

„Когато попитах другите родители и поразгледах страницата във „Фейсбук”, установих, че това не е единичен случай. От същото дете са пострадали и други деца”, разказа друга майка.

По думите на директора Даниела Кулинска родителите на проблемното дете са канени за среща в групата, но категорично са отказали да дойдат, а според психолога в детското заведение – дори отричат проблема.

„Предстои отново екипна среща следващата седмица, на която ще бъдат поканени писмено. Тя е с ръководството на персонала и с мен в частност, на която да се изясни причината за агресивното поведение на детето”, обясни психологът на градината.

От понеделник там очаквали и нов учител с опит, който да поеме групата.

Коментари

Задължително поле