Дете открадна кола на разсеяна жена

Момче на 15 г. забеляза автомобил с ключове на таблото в шуменското село Веселиново и го подкара. Хлапакът шофирал успешно, без да катастрофира, над 5 км. чуждия "Хюндай Атос" до съседното село Александрово във вторник следобяд.

Там за лош късмет обаче, към 17 ч. возилото било забелязано от сина на собственичката. Той знаел, че майка му си е изгубила ключовете и ги търси вкъщи, затова си помислил, че ги е открила, но за всеки случай решил да й позвъни по мобилния телефон.

Оказало се, че тя изобщо не подозира за противозаконното отнемане на колата от улицата, още издирвала ключа в къщата си. Синът й застанал насред пътя срещу крадеца и му попречил да продължи. Веднага бил подаден сигнал в полицията и на мястото пристигнали униформени.

Ученикът бил задържан и разпитан, а по-късно бил предаден на родителите му. До момента 15-годишният не е имал криминални прояви, съобщиха от полицията. Обяснил, че имал голямо желание да покара, а не да краде колата. Уведомен е прокурор от РП-Велики Преслав и за противозаконното отнемане е образувано бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България