Деца от Монтана се състезаваха в спасителни действия при бедствия и пожари

Учениците от Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Монтана се класираха на първо място в областния етап на ученическото състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”. Състезанието се организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и се проведе в Центъра за професионална квалификация в областния град на Северозапада.

Участници в надпреварата показаха теоретичните си знанията си за правилно поведение при пожар, бедствия и извънредни ситуации.

В практическите игри състезателите поставяха противогаз, херметизираха помещения и хранителни продукти. Учениците демонстрираха и бързи и правилни реакции при земетресение, наводнение и пожар. Целта на състезанието бе да се проверят знанията и уменията на децата за действия при пожари, бедствия, аварии и природни катастрофи, да се възпитат в тях чувство за взаимопомощ и умение за работа в екип при кризисни ситуации. Отборът на Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий” в Монтана ще се представи в републиканския кръг на състезанието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България