Порой срина подпорна стена на речно корито в Търговище, застрашавайки улица (СНИМКИ) Градушка с големината на орех удари Поповско

Красимир Янков: Нинова каже кой е оказвал натиск на делегатите

Президентът Радев: България и Грузия трябва да използват стратегическото си положение на двата бряга на Черно море

София има дефицит на нови апартаменти

Извинение за фалшиви картини в галерия „Структура” Организаторите и собственикът на творбите били подведени

Животновъдите ще получат 26,3 млн. лева de minimis

Разследват опит за палеж на барака, ползвана за фитнес

МВнР: Няма данни да е имало българи на самолета, попаднал в силна турбуленция

Апелативният съд в Търново с позиция за намалена присъда за убийство в Бяла Апелативната прокуратура в старата столица внася протест за промененото наказание от 20 на 3 години затвор

Щрахе няма да става евродепутат Планира да се завърне в политиката

ББР създава уеб платформа за финансиране на проекти 11 банки за развитие ще си сътрудничат

Показаха новия европейски изтребител на авиошоуто в Бурже (ВИДЕО)

Дете издъхна по време на игра в Стражица 8-годишното момче е починало от задушаване, след като си глътнало езика

Вижте верните отгори от днешната матура по БЕЛ

Заев се отказа от предсрочни избори Но ще прави ремонт на правителството

Деца от Нова Загора показаха какво се прави при „Помощ, пожар!“

Снимка: Архив
Деца от Нова Загора участваха в атрактивна демонстрация, по време на която показаха как трябва да се реагира при пожар.  Демонстрацията се проведе на централния площад, пред публика от ученици и граждани. Отбори от средните училища „Иван Вазов“ и „Христо Ботев“ се надпреварваха в две дисциплини: бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане с препятствия. Оценяваха ги по адекватност на реакциите и по бързина. Отборът на СУ „Иван Вазов“ надви с малка преднина конкуренцията и ще представи Сливенска област на Републиканското състезание „Млад огнеборец“ в курорта „Албена“.
Децата са членове на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ в двете учебни заведения. С тях провеждат редовни занимания професионалистите от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Целта е учениците да придобият знания и умения в сложна обстановка при пожари, аварии, бедствия и свързаните с тях опасности. Организатори на ежегодните демонстрации са районната служба и общината.
Нова Загора е сред малкото общини в страната, където не само бяха запазени, но и бяха продължени с голяма активност дейностите, свързани с „Млад огнеборец“.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.