Комисията за борба със сивата икономика подкрепи отлагането на Закона за горивата с 6 месеца

МВР хвана дрога за 5,5 млн. лева (СНИМКИ) Задържани са 46 кг хероин и 13 кг амфетамини

Образователният министър: Децата, изучаващи религия, са възпитани и с ниски нива на агресия

БАБХ проверява случай с хранително натравяне при деца от две училища в София

Сърбия иска продължаване на „Турски поток” през нейната територия

Начална учителка в София към ученици: Не е възможно човек да стъпи на Луната (ВИДЕО)

Директор в „Локхийд Мартин”: Може да имаме сделка за Ф-16 до 9 месеца

Спецсъдът пак върна на прокуратурата делото за „Царските конюшни“

АПИ: Жалба блокира търга за ремонт на 20 км от пътя Мездра-Ботевград

Париж задейства план за Брекзит без сделка Мей стартира преговори, след като оцеля във вот на недоверие

Роналдо и „Юве“ след Първата: Това е само началото

С шоу по фигурно пързаляне ще бъде открита ледената пързалка в Благоевград

Фейсбук изтри стотици страници и акаунти, свързани с Русия

Ученици намериха портфейл с пари и документи и го предадоха в полицията

Сливен чества освобождението си на мястото, където Чинтулов посрещнал руските части

Деца раждат деца В Турция всеки ден забременяват малолетни момичета

За 18 месеца са поне 22 000

Само между януари 2017 и юли 2018 година в турски болници са постъпили 21 957 бременни деца. “Това показва, че всеки ден повече от 40 момичета раждат деца, въпреки че самите те са деца и би трябвало да ходят на училище”, казва Али Шекер, лекар и депутат от опозиционната Републиканска народна партия. Позовавайки се на турския Наказателен кодекс, Емрах Шахин, вицепрезидент на Центъра за правата на детето в Анкара, поставя въпроса: “Беше ли съобщено на полицията за тези 21 957 случая?”. Защото според Наказателния кодекс, служителите в здравеопазването са длъжни да информират властите за всеки случай на детска бременност. Според Шахин, броят на такива бременности, които са били официално регистрирани през последните 18 месеца, е само върхът на айсберга. Експертът смята, че всъщност става дума за 40 000 до 45 000 детски бременности.

По данни на турското Министерство на правосъдието, не може да се установи връзка между броя на забременелите малолетни и случаите на сексуални престъпления срещу деца. В 81-милионна Турция само през 2017 година са били издадени 35 896 присъди за такива престъпления.

Според турския закон, пълнолетието настъпва на 18 години. Под тази възраст не може да има съгласие за сексуална активност, а сексуалните действия с непълнолетни или малолетни водят до наказателно преследване. Брак може да се сключва след навършване на 18 години, а по изключение и между 17 и 18-годишна възраст, но само със съгласието на родителите или настойниците. Независимо от това неформалното брачно съжителство с религиозна благословия е широко разпространено явление. Броят на такива “бракове” (кога доброволни, кога принудителни) трудно може да се установи, защото те са много разпространени, особено в селските региони. Официална информация за тях се появява единствено когато непълнолетната или малолетната “булка” забременее и се регистрира в здравно заведение.

От тези регистрации се разбира, че през 2016 година в Турция са родили 234 момичета на възраст под 15 години и 16 396 момичета на възраст между 15 и 17. Действителният брой вероятно е много по-висок.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Не завиждайте на Турция а си вижте собствените циганета на по колко раждат в Булгейрия!

  2. Турците и циганите имат много общи черти. Аз отдавна повтарям,че турците са изостанали ориенталци, но все ми опонират, че са работливи.

    1. i Bılgarite imat sıştite çerti sışta ta natsita si razlikata w v religiyata Türki vsiçkite Balkanski natsiyi sa Turki …ako ne ti haresva day pod sıd…

    2. i Bılgarite imat sıştite çerti sışta ta natsiya si razlikata e v religiyata Türki vsiçkite Balkanski natsiyi sa Turki …ako ne ti haresva day pod sıd…

  3. Това е поредното доказателство, че Истанбулската конвенция е напълно безполезна, а толкова много се мъчат да ни я натрапят.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.