Джанет Джексън: Камала Харис не е чернокожа

Джанет Джексън беше критикувана от феновете си в навечерието на европейското си турне, след като заяви, че Камала Харис "не е черна".

„Е, знаете ли какво уж казаха? Тя не е черна. Това чух. Че е индианка“, каза тя пред The ​​Guardian. Когато беше информирана, че Харис е едновременно индианка и чернокожа, Джаксън допълни: „Баща й е бял. Това ми казаха. Искам да кажа, че не съм гледала новините от няколко дни. Казаха ми, че са открили, че баща й е бял."

Забележките на Джаксън бяха подобни на тези, направени от републиканския съперник на Харис, Доналд Тръмп, който предположи, че вицепрезидентът се е представяла като индианка през годините, а едва наскоро популяризира чернокожата си идентичност за политическа изгода. „Не знаех, че е черна допреди няколко години, когато случайно почерня и сега иска да бъде известна като чернокожа“, каза Тръмп пред журналисти миналия месец, преди да попита: „Индийка ли е или е черна ?"

59-годишната Харис е най-голямата дъщеря на Шаямала Гопалан Харис, изследовател на рака, родена в Индия, и Доналд Харис, професор по икономика в Станфордския университет, роден в Ямайка. Двойката се запознава на среща на афро-американска студентска група в Калифорнийския университет, Бъркли, през 1962 г. Те се женят на следващата година и се разделят през 1971 г.

Бащата на Харис е написал в есе, публикувано в Jamaica Global Online, че баба му по бащина линия е била потомка на родения в Ирландия робовладелец Хамилтън Браун.

След като коментарите на Джаксън бяха публикувани, самозван консултант на знаменитости публикува извинение, за което твърди, че е направено от нейно име. Мо Елмасри, който също твърди, че е работил с певиците Бионсе и Бритни Спиърс, каза пред BuzzFeed, че изявленията на Джаксън са „базирани на дезинформация“.

Той добави: „Джанет уважава двойното наследство на Харис като чернокожа и индианка и се извинява за причиненото объркване. Тя цени разнообразието, което Харис представлява, и разбира колко е важно това да се празнува в днешното общество. Джанет остава ангажирана с насърчаването на единството и разбирателството.“

Въпреки това, в неделя представители на Джексън казаха, че „разяснението“ не е било разрешено от нея и заявиха пред TMZ, че Елмасри няма „абсолютно никаква връзка“ с Джаксън. Те не направиха повече изявление относно първоначалните коментари на Джаксън.

След това Елмасри започна да твърди, че е бил „уволнен“ от Джаксън и брат й Ранди, който действа като неин мениджър. Той също така посочи коментарите на Джексън като „небалансирани“ и каза пред Variety, че се е опитал да „подобри имиджа й пред общественото мнение и нейните фенове“.

Джексън, чийто брат Тито почина на 15 септември, не е публикувала в социалните мрежи повече от седмица. Въпреки това, феновете са оставили съобщения, описващи тяхното „разочарование“ и предполагащи, че тя трябва да се извини за коментарите си.

Джаксън трябва да започне европейската част от турнето си Together Again на 25 септември в Париж, последвано от изпълнения в Бирмингам, Лондон и Манчестър, преди да приключи в Глазгоу на 13 октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка