„Джипси кингс“ изпратиха видеопоздрав за Ямбол

Сърдечно видео послание – поздрав за Ямбол и неговите жители, изпратиха от мениджмънта на "Original Gypsies" („Джипси Кингс“) като отзвук от концерта им на 16 юни в града, съобщиха от местната администрация. „Изпращам ви малък подарък – кратък видео клип за нашето посещение във вашия прекрасен град“, казва в обръщението си мениджърът на групата Руди Ледерман. Швейцарецът организира изявите на фламенко-кралете още от самото създаване на „Джипси кингс“. Сега продължава да се грижи за концертите и турнетата на Чико Бучики, Канут и Пол Рейес – трима от основателите на легендарната група, обединени в новото име "Original Gypsies".

Клипът представя емоционални моменти от концерта, събрал над 20 000 души на площада в Ямбол, както и любопитни кадри от идването им в града. Подаръкът е жест на признание за топлото посрещане, прекрасния концерт и добрата организация на събитието, заявиха от общината. Автор на видеото е френският фотограф и оператор Тиери Валтиер, който засне на място, в Ямбол, и специална фотосесия на тракийския и античен град „Кабиле“. Клипът може да бъде видян на сайта на община Ямбол: www.yambol.bg .

Концертът на „Джипси кингс“ бе изнесен послучай празника на града Свети Дух. От години насам общината кани световни групи и български звезди в навечерието на празника си. На ямболска сцена са гостували Горан Брегович и оркестърът му, „Юрая Хийп“, „Дийп пърпъл“, „Любэ“, „Щурците“, „Сигнал“, „Д 2“, примата на българската естрада Лили Иванова, Орлин Горанов и Кристина Димитрова, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ и много любими изпълнители. Концертите са безплатни за гражданите и събират многохилядна публика от града-домакин и съседните региони.

Коментари

Задължително поле