Джокович ще разлюти яда на феновете си - поканен е на мача Русия - Сърбия

Руската футболна федерация потвърди, че УЕФА е одобрила приятелския мач между сръбския и руския футболен отбор в Москва, но и че очаква специален гост на срещата да бъде най-добрият тенисист в света Новак Джокович. Мачът е на 21 март. Александър Чеферин, президентът на УЕФА, обясни, че няма пречка този мач да се проведе. Това решение беше потвърдено от Максим Митрофанов, генерален секретар на Руската футболна федерация.

„Няма правни пречки, които да попречат на мача да се играе. Имахме двустранно споразумение, подписано от двете страни и потвърдено от световните футболни власти – УЕФА и ФИФА. Няма признаци, че двубоят може да бъде отложен. Фактът, че мачът срещу Сърбия се играе на руска земя, е много показателен“, каза Митрофанов пред руските медии. 

Джокович вече получи покана да посети Москва, която беше потвърдена от Шамил Тарпищев, президент на Руската федерация по тенис. За Русия мачът с националния отбор на Сърбия е първи срещу европейски отбор след двегодишна пауза. ФИФА и УЕФА изхвърлиха руския тим и всички руски клубове от международни състезания преди две години заради войната в Украйна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена