Джок Полфрийман: Готов съм да се върна в затвора

Джок Полфрийман

Готов съм да се върна в затвора. Това заяви Джок Полфрийман по Bulgaria ON AIR. Вече трети месец обвиненият за убийството на студента Андрей Монов чака решение на ВКС за възобновяване на делото му за предсрочното освобождаване.

„Въпреки че трябва да има решение до 2 месеца - това се води като препоръка, а не задължение. Това е проблем. Средното време за чакане за такова дело е между 4 и 6 месеца. Но това е системен проблем, че хората трябва да чакат толкова време. В България всичко може да се случи, нямам очакване за решението", каза Полфрийман.

"Аз не съм получил недоволство от българското общество - дори напротив. Когато обикалям в София, хората ме питат "Ти ли си Джок Полфрийман", аз отговарям "Да, аз съм". Човек не трябва да се страхува от това, което прави", изтъква той. твърди, че почти всички таксиметрови шофьори, които го возят в София, искали да се снимат с него.

Той си спомня момента, в който е ударен по главата с камък, а след това пада на земята. Когато се събужда - полицията го арестува.

"Помня момента, в който си извадих ножа, но не помня да съм го използвал. Държах го над главата си - започнах да крещя да спрат да бият циганина. Те го ритаха на земята, удряха му юмруци", спомни си той.

Свидетели споделили, че част от групата го помислила за фен на ЦСКА.

"Смятаха, че съм "чорбар", защото имах червена звезда на якето ми, но аз нямам нищо общо с футбола. И защо търсят отчет само от мен, защо не искат и от другите 12? Все едно има защита и чадър над тях", добави Джок Полфрийман.

Коментари

Задължително поле