Джонсън обяви нови мерки срещу COVID-19

Надписи на пътната настилка предупреждават британските граждани да спазват нужната дистанция. 

Призовава за работа от дома, разширява носенето на маски

Училища и университети остават отворени

Британският премиер Борис Джонсън обяви днес нови ограничения за предотвратяване на втора вълна от Covid-19. Очаква се мерките, сред които разширяване на носенето на маски и вечерен час за заведенията, да останат в сила 6 месеца, предаде Ройтерс.

В реч пред парламента Джонсън предупреди, че втората вълна от пандемия е съвсем реална и сега е моментът за действия. „Искам да подчертая, че това в никакъв случай не означава връщане към пълната карантина от март. Не инструктираме хората да останат по домовете си. Училищата и университетите остават отворени“, подчерта премиерът.

Той отправи призив към хората отново да работят от дома си, в случаите, в които е възможно. Пъбовете, баровете и ресторантите ще затварят най-късно в 22,00 часа и ще се обслужват клиенти само на маса. Разширява се носенето на маски, което вече ще обхваща и всички магазини и такситата.

Намалява се броят на гостите за сватба от 30 на 15. А планираното допускане на хора по стадионите от 1 октомври, както и събирания в конферентни центрове, се отлага.

Коментари

Задължително поле