Джон Маккейн: Пресконференцията на Тръмп с Путин беше срам

Джон Маккейн

Влиятелният американски сенатор от Републиканската партия Джон Маккейн определи срещата между президентите на САЩ и на Русия, Доналд Тръмп и Владимир Путин, в Хелзинки като „трагична грешка“ и обвини американския държавен глава, че е проявил „наивност и егоизъм“, пише The Hill.

Маккейн също каза, че пресконференцията на Тръмп с Путин е била „едно от най-срамните изпълнения на американски президент, което помня“.

Маккейн, който често критикува Тръмп, че не е достатъчно категоричен спрямо Русия, го разкритикува, че не вярва в разкритията на американското разузнаване, че Русия се е намесила в президентските избори в САЩ през 2016 г., предпочитайки отричането от страна на Путин.

„Тръмп доказа, че не само е неспособен, но и нежелаещ да се опълчи на Путин“, пише в заявление на сенатора. „Той предпочете да защити тиранин и да му даде платформа да лее пропаганда и лъжи пред света“, допълни той.

Според Маккейн е било особено „болезнено“ да гледа как Тръмп критикува съюзника на Вашингтон Германия, че е „напълно контролирана от Русия“.

Коментари

Задължително поле