Джошуа реди мач с Поветкин

Антъни Джошуа много скоро ще се изправи на ринга срещу Александър Поветкин, твърди неговият мениджър Андрей Рябински. Олимпийският шампион от Атина 2004 е задължителен претендент на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория – една от четирите титли, които притежава британецът.

„Агентът му Еди Хърн беше при мен и преговорите напредват – обяви Рябински. - Очаквам мачът скоро да е факт, а мястото ще е Лондон.“

Така отпада шансът Поветкин отново да се бие за световна титла в Москва след загубата си от Владимир Кличко през 2013-а.

Самият Джошуа обаче твърди, че не иска мач с руснака, а обединителен бой с шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър. Американецът държи единствения пояс, който не е притежание на Ей Джей.

„Трябваше да си освободя ръцете и го направих с победата над Джоузеф Паркър – заяви Джошуа. - Мисля, че сега съм готов за Уайлдър. Разменихме си оферти и вече можем да влезем в детайлите около организацията. Това е мачът, който искам, трябва да стане тази година. Поветкин не ме интересува.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт