Дилър на дрога извади нож срещу полицаи

28-годишният А.Р. извадил нож срещу униформени полицаи в Нова Загора. Това станало по време на акция в ромския кв."Шести" срещу битовата престъпност - съобщиха от полицията.

Акцията е проведена вечерта на 21 юни. Около 21 ч служителите на реда установили в лек автомобил "Дачия" А.Р. и 32-годишният И.Ч. Двамата били задържани, докато продават наркотични вещества. По-младият оказал съпротива на органите на реда и насочил нож срещу полицаите.

Извършено е претърсване и изземване при условията на неотложност с последващо съдебно одобрение. В А.Р. и леката кола са намерени и иззети пликчета с наркотични вещества от различен вид. Двамата са криминално проявени, задържани са за 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Сливен.

В акцията на полицията в Нова Загора са участвали и служители на Зоналното жандармерийско управление в Бургас. Операциите срещу битовата престъпност, разпространението на наркотици и незаконната търговия с тютюневи изделия продължават на територията на ОД на МВР в Сливен - съобщиха от там.

Иззетото количество наркотични вещества и ножът, който криминално проявен от Нова Загора насочи срещу униформени полицаи.

Коментари

Задължително поле