Диляна Попова: Искам още едно дете, но не и сватба!

Винаги имам любов в живота

Борил е взел чувствителността и ината от нас с Асен

Имам реална оценка за себе си и не винаги се харесвам

Според мен има някаква конспирация и искат да ни побъркат

- Диляна, на 1-ви ноември в зала “Арена-Армееец” предстои премиерата на мюзикъла с твое участие “Оркестър без име”. Как се чувстваш?

- Много съм развълнувана, откровено го казвам, защото това е нещо, което не съм правила досега. Изживяването е много готино и хем нямам търпение да дойде този момент, хем колкото по-малко дни остават, толкова по-притеснена се чувствам. Като цяло, изявата на такава сцена е нещо ново за мен, особено постановка в огромна зала и с толкова много хора. Вероятно ще има едно-единствено представление и това, което се случи, сигурно ще се запомни - няма да има втори дубъл. Голямо вълнение е, но съм щастлива да бъда част от такъв голям екип със страхотни актьори, певци и танцьори. Много интересен проект, самият начин на интерпретиране на режисьора (Борис Радев – б.а.) е много хубав и ще е нещо, което си заслужава да се види.

- Каква е твоята роля?

- Моята роля е на телефонистката, която я има и във филма “Оркестър без име”. Най-интересното е, че това момиче, което играе във филма е много красива жена, която също е била моделка, като са я взели. Когато ми се обади Борис и ми предложи, аз бях почти категорична, че отказвам – не мога да пея, не съм танцувала и като цяло не смятах, че съм подходяща. Той обаче ми каза - вярвай ми, имам усет за актьори, това е твоята роля!

- Предстои премиерата и на филма “Революция Х”. В него отново играеш учителка по физическо като в сериала. Тази роля прави ли те по-чувствителна към проблемите в родните училища?

- По принцип съм чувствителна към тази тема и особено, след като синът ми тръгна на детска градина и вече започнах да мисля за проблемите. Наскоро ме потресе новината за това, което се случва зад вратите на една детска градина, никога не съм допускала, че е възможно такова нещо. Човек с това призвание по никакъв начин не може да си позволява да има такова отношение към децата. От тези малки деца всички се надяваме да станат едни стойностни хора, как да стане това след като в детската градина ще ти набиват в главата, че си слабоумен и това нещо се продължава в повечето училища? Това е подсъдимо! Радвам се, че Борил попадна на страхотни педагози в държавна детска градина. Трябва да се поставят камери и да има контрол на тези места, защото наистина повечето хора са изнервени.

- Това май е характерно за цялата ни нация?

- Така е, много сме изнервени и ме притеснява това, което правят с нас. Не смятам, че е случайно, има някаква конспирация и по всякакъв начин искат да ни побъркат или отровят – чрез лекарства, храна, защото вече всичко е пълно с хиляди химични съставки. Всички са много агресивни и притиснати с това, че нямат пари и по този начин се озлобяват един към друг, а това се прави с някаква цел. У нас се усеща много силно. Имам приятели в Щатите и в Англия и всеки ми казва, че като си дойде тук и в първите една-две седмици му е много приятно да е с близките си хора, но като останат по-дълго и се наложи да отидат да си купят нещо например, или да ползват някаква услуга и се сблъскват с ужасно изнервени хора. Те казват - идвам с огромно желание, но и си тръгвам с такова, поне там го няма това! Безсмислено е да се отнасяме така едни към други.

- Михаела Филева разкри, че много тийнейджъри я питали за значението на думата бойкот, както се казва новата й песен. Притеснява ли те това ниско ниво на образование и липсата на знания?

- До някаква степен това може би е така, но днешните деца знаят много други неща. Всеки тийнейджър, например, вече говори добър или направо перфектен английски. Сега в интернет всичко им е отворено и достъпно, чувстват се като част от света и определено са по в час са с технологиите от нас.

- Децата вече от съвсем малки започват да боравят с компютри, мобилни телефони и таблети. Синът ти Борил сигурно също скоро ще поиска да му купите и на него?

- Той го направи вече. (Смее се.) В последната година непрекъснато ми искаше моя телефон – започва да реве, или пищи и ми го взема от ръцете, така че в един момент с Асен решихме да му вземем таблет. Непрекъснато е с него и го гледа от 2 см, като си пускаше безобразни филмчета, може би някакви изродски неща, в които хвърчи кръв и стават на кайма. Изплаших се как му действа това и дори забелязах, че става агресивен в един момент, а той е мило дете, но започва да блъска, да тропа по масите, позволява си да си размахва ръчички и да казва - аз съм зомби и тогава наистина се изплаших! Скрих му таблета, но после той ме издебна и взе моя телефон и го пусна в тоалетната. Казах му, че повече няма право да пипа таблета и да си играе с него. Една вечер пак му го дадох, но отново ме ядоса, защото лошите филмчета пак ги намерил и ги гледа. Реших – край - и таблетът изчезна - гаргата дойде и го взе. След два дена пак гаргата го взе отново и така от една седмица виждам, че е по-спокоен. Сега гледаме филмчета като “Маша и мечокът”.

- Заниманията със спорт също изграждат много полезни навици в децата. Мислите ли да го запишете на карате например, все пак баща му е бил четирикратен републикански шампион в този спорт?

- Да, решила съм да го запиша на спорт, защото това наистина помага на децата да контролират енергията си и ги учи на това да не са агресивни.

- Кое културно събитие те впечатли в последно време?

- От концерта на Графа бях много впечатлена и се радвам, че наш български артист направи нещо толкова грандиозно. Беше много стилно, всички бяха облечени в черно-бяло, предварително бяха раздали на хората в залата черно-бели гривнички и всичко светеше като светулки, изпитах огромно задоволство. Последният концерт, на който бях преди това, беше на Роби Уилямс, но този не отстъпваше като усещане и класа. Не искам да правя сравнения, но много ми хареса, че у нас се случват и такива неща.

- Ти си вече и известен дизайнер. Продължаваш ли да развиваш твоята модна линия?

- Напоследък много не се занимававам с дизайн, защото след появата на Борил малко време ми остава за това и съм замразила засега тази марка. Наскоро обаче получих покана за един филм, в който дебютирам и като художник на костюми - съчетавам модата и киното в едно, което ми харесва.

- Коя е най-вдъхновяващата личност сред твоите приятели?

- Яна Грудева. Тя е много позитивна и зареждаща, винаги казва, че нещата ще са ок и ти вдъхва кураж. Имам още една приятелка, която живееше в Гулянци дълго време, а сега е в Лондон и в рамките на три години сама създаде вино бар там, без да познава никого. Тя наистина е вдъхновяваща, човек, който обърна живота си, направи толкова неща и всичко постигна сама.

- Световно известни манекенки и актриси са признавали, че в детството и в тийнейджърските си години са се чувствали като грозното патенце. Ти имала ли си такива моменти и днес имаш ли някакви комплекси?

- Имала съм и като дете, на моменти ги имам и сега. Никога не съм се възприемала за нещо изключително и прекалено красива, имам реална оценка за себе си и невинаги се харесвам. Има случаи, когато не се възприемам добре, чувствам се грозна, стоя си вкъщи и не ми се излиза - повечето жени имат такива моменти.

- На 24-ти септември имаше рожден ден. Най-хубавият подарък, който получи?

- Най-хубавият подарък е, че реших да го празнувам вкъщи с най-близките приятели, с домашна торта и това наистина беше чудесно. Почувствах се като дете, реших всичко да е по-чисто и по детски, без алкохол и цигари и беше хубаво и весело.

- Лора Караджова призна, че планирате на шега да се сродявате. Ти одобряваш ли снахата Алиса и има ли вече и други кандидатки за Борил?

- В интерес на истината повечето ми приятелки имат момичета и става сложно. (Смее сe). Иначе малката Алиса много прилича на Лора – с нейния хъс, с готино, нахакано поведение, пее, взима микрофона и танцува - дивачка, казвам го с усмивка. Забавляваме се с нея, защото хем изглежда като бебе, хем вътре все едно голям човек движи нещата - премерено и ясно. Така че, взимаме я Алиса! (Смее се.)

- Кои твои черти и качества виждаш в Борил и кои от баща му Асен?

- Тази чувствителност може би е от мен, защото аз съм много чувствителна, но Асен също има много чувствителна душа, колкото и да не личи. Ината също е взел от нас, а умножен по две е нещо страшно и наистина сега се стоварва върху нас по две. Визуално прилича повече на него, има лека част в профил и от мен, но като излъчване, дори мимиките ги прави като Асен - начина, по който свива очи е като на баща му.

- Какво обичате да правите най-много с Борил?

- Обичаме да се къпем, той обожава да му е пълна ваничката с играчки. Обича също да ме води на люлките. Знам, че скоро няма да е така и това е от яките ни моменти заедно. Като дойде, като си го гушна и ми е хубаво, дори да спим на дивана, особено когато е кротък.

- На какво ти се иска да го научите?

- На толерантност, да е добър, полезен и да помага на хората. Също така да не лъже, да е смел и по някакъв начин да си отстоява нещата, за които иска да се бори, да не се дава лесно, но да не е агресивен. Както се казва – никога не започвай бой, но винаги го завършвай! За едно момче това е важно. По-труден въпрос е как ще съумея да го науча на тези неща. Веднъж една жена ми каза – ако имаш момче, възпитавай го така, че да се превърне в мъжа, който ти би искала да имаш.

- А какво би искала да промениш в себе си?

- Импулсивността си, защото понякога ми се случва да избухвам за нещо, от което съм се подразнила. Бих искала да съм по-търпелива и да изчаквам подходящите моменти, като сама работя върху себе си, за да се променя.

- Щастлива ли си в любовта с днешна дата?

- Да, аз винаги имам любов в живота!

- Мечтаеш ли си един ден да се видиш булка и искаш ли да имаш още едно дете?

-Дете искам, за сватба никога не съм мечтала.

- Наскоро се появиха твои снимки в интернет с непознат мъж. Това ли е твоят любим?

- Не, това е моят най-добър приятел от осми клас – моят фризьор. Той не е мъжът в живота ми, а най-добрият приятел.

- А кое е най-абсурдното нещо, което си прочела за теб?

- Има една стара снимка, на която със сестра ми отиваме заедно на концерт и сме хванати за ръка, а под нея бяха написали, че съм с новата ми любов, която била руса, изпепеляваща мацка - а това е сестра ми! (Смее се.)

- Вярваш ли, че стават чудеса и имала ли си такива в живота ти?

- Вярвам, че става това, което трябва да стане, че има моменти, в които нещо просто не трябва да се случи и това е за добро. Устойчива съм в това да вярвам в доброто и в хубавите неща, дори в това, което за някои изглежда неосъществимо.

- Любима мисъл или цитат?

- Наскоро прочетох нещо много готино – не се чувствай виновен за това, че правиш най-доброто за себе си.

 

Нашият гост

Диляна Попова винаги присъства в класациите за най-красивите и желани жени у нас. В последните години успя да докаже, че притежава не само перфектна визия, но и артистичен талант. Диляна прави впечатление още с първата си поява в сериала “Стъклен дом”. Запомняща се е и изявата й в Love.net, а ролята й на учителка в “Революция Z” затвърждава още повече мястото й сред новите лица на екран. Красавицата е родена в град Гулянци, но след осми клас се премества в Плевен, където завършва техникум по облекло, а след това специализира моден дизайн в Нов български университет. Диляна има тригодишен син - Борил, от връзката й с актьора Асен Блатечки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта