Димитър Маргаритов, КЗП: Има воля проблемът с двойния стандарт да бъде решен

Двойният стандарт при храните е една от най-актуалните теми в момента. Доказа се, че такава разлика има. Аз очаквам, че в бъдеще ще се установят подобни разминавания по отношение и на други потребителски групи. Това каза пред БНТ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. Най-хубавото е, че има воля този проблем да бъде решен, подчерта той.

Според Димитър Маргаритов, на форума на 30 април е бил "еднозначно идентифициран този проблем и мярката, която трябва да го пребори".

"Този, който го прави, ще бъде санкциониран. Или ако смята, че трябва да продава някакъв продукт от своята гама с различно качество в сравнение с оригиналния, да бъде така добър да регистрира друга търговска марка и да е ясно, че това е нещо различно от онова, което потребителят познава по един или друг начин", каза Маргаритов.

Той призова потребителите към активност, защото тогава се поставят проблемите, извършват се проверки и се санкционират нарушителите.

"И най-вече търговците да си дадат сметка, че когато се опитат да изхитруват, ще има реакция и няма да им мине номерът", каза още той.

 

Коментари

Задължително поле