Диян Стаматов: Повишената заболеваемост не трябва да води до карантиниране на класове

Повишената грипна и ковид заболеваемост не трябва да води до карантиниране на класове и училища. Спешно трябва да се промени Законът за здравето и наредбите по прилагането му. В противен случай директорите на училища са длъжни да карантинират класове и да се премине на онлайн обучение дори и при един болен ученик в контакт с класа, заявява Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ), който е и директор на 119-о Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София, съобщава БТА.

Според него, ако директорите не го направят, нарушават законодателството и подлежат на сериозни административни и финансови санкции.

Министерството на здравеопазването (МЗ) и Министерството на образованието и науката (МОН) спешно, до дни, е необходимо да излязат с конкретна и ясна, еднозначна позиция регламент. С подписи на двамата министри, ако не в възможно толкова бърза законова промяна, казва Диян Стаматов.
 
По думите му "отново директорите на училища и детски градини са поставени пред неясната и объркана ситуация от разписаното в законодателството".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование