Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Руският премиер Дмитрий Медведев нарече газопровода „Турски поток“ проект, който е изгоден за цяла Европа в реч пред сръбския парламент, цитирана от TACC.

"Сега през Сърбия се строи участък от газопровода" Турски поток "от границата с България до Унгария", каза премиерът. "Вашата страна изпълнява стриктно задълженията си", каза Медведев. "Надяваме се строителството да приключи до началото на 2020 г."

Медведев заяви, че е уверен, че взаимодействието на Сърбия с ЕС няма да попречи на сътрудничеството на страната с Русия по време на своята визита в Белград. "Убедени сме, че плановете на Вашата страна за сближаване с Европейския съюз няма да доведат до изкуствено потискане на двустранното ни сътрудничество", каза той.

Руският премиер каза също, че Руската федерация е отворена за равноправен диалог на принципите на взаимно уважение с Европейския съюз: "Още веднъж искам да подчертая, че ние, Руската федерация, сме отворени за равноправен диалог, на принципите на взаимно уважение с Европейския съюз, но само на такива принципи и само с разбирането, че по този начин можем да изградим взаимно изгодно сътрудничество".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа