Днес откриват "Киномания"

Снимка: Pixabay

Днес (16 ноември) ще бъде открито 37-то издание на "Киномания". Откриването ще е от 19:00 часа в зала 1 на НДК с най-новия филм на Стефан Командарев "Уроците на Блага".

Лентата вече има доста награди от европейски фестивали, а и е българското предложение за "Оскар".

По традиция сред акцентите в програмата на "Киномания" са редица национални премиери на най-доброто от изминалата година в световното кино, както и на вечни класики, с които "Киномания"  отдава почит на големите майстори на седмото изкуство. След двете статуетки „Кристален глобус“ от Карлови Вари и редица международни отличия, най-новият филм на Стефан Командарев "Уроците на Блага" ще открие тазгодишното издание на Киномания в НДК.

Историята за пенсионирана учителка, която попада в капана на телефонни измамници, впечатли журитата на няколко фестивала. Българските зрители все още не са гледали "Уроците на Блага", който вече има в колекцията си и 7 отличия от фестивал "Златна роза" във Варна.

Преди филма да тръгне по кината в цялата страна от 15-и декември, най-нетърпеливите могат да го гледат в рамките на "Киномания" на само две прожекции – тази вечер при откриването в зала 1 на НДК и утре в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино